Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ferrari již naplno pracuje na voze pro rok 2012

Ferrari již naplno pracuje na voze pro rok 2012

Italský tým ví, že k boji o letošní titul potřebuje smůlu Red Bullu.

Ferrari již naplno pracuje na svém voze pro příští sezónu, přestože nadále věří, že by se letos ještě mohlo poprat o mistrovský titul, byť ví, že bude potřebovat kromě dobrých výkonů také smůlu soupeřů.

Fernando Alonso osm závodů před koncem sezóny ztrácí 89 bodů na vedoucího Sebastiana Vettela. Při maximálním možném zisku dvou set bodů se sice nejedná o nesmazatelnou ztrátu, Španěl ale k úspěchu bude potřebovat Němcovy problémy.

Šéf stáje z Maranella Stefano Domenicali se nechal slyšet, že Ferrari nyní přistupuje ke každému závodu jednotlivě s cílem jej vyhrát, nehledě na vývoj v bodovém hodnocení. To přijde ke slovu až ke konci sezóny.

Zároveň však italský tým naplno pracuje na voze pro sezónu 2012, který má být radikální inovací současného monopostu ve snaze napravit svou letošní slabinu, start do sezóny.

"Naším realistickým cílem pro zbývajících osm velkých cen je vyhrávat závody, získat co nejvíc bodů," řekl Domenicali. "Jsem si jistý, že můžeme dosáhnout dobrých výsledků, měli bychom se ale vyvarovat sledování klasifikace, protože víme, že šampionát bude vzhledem k aktuální ztrátě velice náročný, ale uvidíme, jak na tom budeme za pár závodů. Máme potenciál na to, aby se nám dařilo dobře, a musíme si věřit.

Co se vývoje 150° Italia (současný vůz - pozn. redakce) týče, jsme téměř u konce, to však neznamená, že práce na letošním voze už úplně skončila, teď ale naplno pracujeme na voze pro rok 2012.

Co se týče pravidel pro příští rok, není v nich kromě pravidel ohledně výfukového systému moc změn, proto mohou být nová auta považována za evoluce vozů z roku 2011. Nicméně, co mohu říct poté, co jsem viděl model v aerodynamickém tunelu a práci v návrhářské kanceláři, je, že to bude velice inovativní stroj.

Ve skutečnosti se to očekává, je to nutné vzhledem k tomu, že naším primárním cílem je, abychom v roce 2012 byli konkurenceschopní hned o samého začátku sezóny."