Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Senna potvrzen zatím jen pro Velkou cenu Belgie

Senna potvrzen zatím jen pro Velkou cenu Belgie

Heidfeld se nechce svého místa u Renaultu vzdát snadno.

Bruno Senna nahradí Nicka Heidfelda ve Velké ceně Belgie, jak potvrdil tým Renault. Zbytek sezóny oficiálně ještě není vyřešen, neboť Němec se své závodní sedačky nehodlá vzdát snadno.

Renault již začátkem týdne naznačil, že chce přes letní přestávku zamíchat svou jezdeckou sestavou, neboť nebyl spokojený s Heidfeldovými výkony, proto se rozhodl, že místo vedle Vitalije Petrova zaujme Senna.

Jenže Heidfeld celou situaci zkomplikoval, neboť nechtěl od týmu jen tak odejít. Do karet mu přitom po výkonnostní stránce hrál fakt, že má v průběžné klasifikaci víc bodů než Petrov.

Po následných intenzivních jednáních mezi Renaultem a Heidfeldem tým včera přišel s prozatímním řešením, tedy potvrdit Sennu pouze pro Velkou cenu Belgie, přičemž zbytek plánů týmu má být oznámen dnes.

"Bruno se zítra v 15:00 zúčastní Oficiální tiskové konference FIA. Tisková zpráva s dalšími detaily ohledně této záležitosti bude vydána zítra ráno," uvádí se ve včerejším prohlášení Renaultu.

Jenže ani Senna by se v závodní sedačce po Heidfeldovi nemusel ohřát dlouho. Jeho setrvání by totiž také mohlo záviset na jeho výkonech, přičemž se již delší dobu mluví o tom, že by po závodě v Itálii do vozu usedl lídr průběžného pořadí letošní GP2 Romain Grosjean.

Francouze nyní čekají rozhodující dva podniky sezóny ve Spa a v Monze, kterými letošní ročník skončí. Grosjean má přitom velmi výrazně nakročeno k zisku titulu. Spekuluje se přitom o té variantě, že by Grosjean za Renault odjel zbývající závody v Asii a Jižní Americe.

Heidfeld nejspíš bude ze svého kontraktu vypovězen na základě finanční kompenzace, ta už by ale mohla být pouze slabou náplastí na současnou situaci. Vzhledem k malému počtu možností u ostatních týmů by totiž Němcova kariéra ve Formuli 1 mohla definitivně skončit.