Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bruno Senna nahrazení Bottasem očekával

Bruno Senna nahrazení Bottasem očekával

Brazilec je tak nyní bez závodní sedačky v F1.

Bruno Senna řekl, že není na Williams naštvaný kvůli tomu, že jej v závodní sedačce pro příští rok vystřídá Valtteri Bottas.

Brazilec tuto zprávu očekával poté, co jej šampion GP3 z roku 2010 letos patnáctkrát nahradil v prvním pátečním tréninku. I přesto, že tím Brazilec vždy přišel o 90 minut jízd, je rád, že se mu ve druhé polovině sezóny podařilo nasbírat tolik bodů.

"Od začátku svého působení ve Williamsu jsem očekával, že budu v patnácti trénincích sdílet vůz s Valtterim jako přípravu na jeho debut v roce 2013," řekl Brazilec.

"Bylo to opravdu příjemné, když jsem byl pilotem, kterým pro tým získával pravidelně body a to ukazuje mou rychlost ve všech dvaceti závodech. Hodně jsem se toho naučil a během sezóny jsem se výrazně zlepšil. Má kariéra byla zatím velmi krátká, mám ale pocit, že jsem za těch pár let ušel už dlouhou cestu.

Letos jsem dosáhl několika dobrých výsledků jako například nejrychlejšího kola ve Velké ceně Belgie, což je můj nejoblíbenější okruh; pravidelně jsem sbíral body a v závodech získával hodně pozic.

To, že jsem pravidelně jezdil v nejlepší desítce, bylo jasným krokem vpřed v mé relativně krátké kariéře a umožnilo mi to zlepšit mé závodní schopnosti. Práce s konkurenceschopným a podporujícím týmem jako je Williams mě dobře připravila na další krok v mé kariéře."


Kam ale jeho další kroky budou směřovat? Podle svých slov Senna ohlásí své plány pro sezónu 2013 brzy.