Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Moje situace je stále nejistá, připouští Senna

Moje situace je stále nejistá, připouští Senna

Brazilec je jedním z kandidátů na místo u Williamsu.

Bruno Senna potvrdil, že i navzdory spekulacím ohledně jeho možného spojení s Williamsem, které se vyrojily v posledních dnech, zůstává jeho budoucnost ve Formuli 1 nejistá.

Brazilec závodil ve druhé polovině sezóny za tým Lotus Renault. Pro příští sezónu však již závodní sedačky v této stáji mají jisté Kimi Räikkönen a Romain Grosjean.

Senna byl proto spojován s pozici týmového kolegy Pastora Maldonada u Williamsu, který potvrdil zatím jen Venezuealana. Kromě Brazilce však o místo u týmu z Grove bojují také Adrian Sutil a Rubens Barrichello.

"Navzdory několika fámám zůstává moje situace stejná jako předtím," napsal Senna na svůj Facebook. "Stále nejsem potvrzen u žádného týmu a i nadále bojuji o pozici ve F1. Pojďme bojovat!"

Na konci loňského roku Senna řekl, že by vzal i místo třetího pilota týmu, pokud by si tím zajistil vystoupení v pátečních trénincích.

"Pro přijetí místa třetího pilota by se muselo jednat o podobnou roli, kterou letos měli někteří jezdci, když jeli během pátků," řekl v prosinci pro Autosport Senna.

"To vám dovoluje aktivně se zapojit a dělat pro tým něco důležitého. Muselo by to být se správným týmem, mohla by to ale být možnost."