Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bruno Senna by se spokojil s pozicí třetího pilota

Bruno Senna by se spokojil s pozicí třetího pilota

Po angažování Grosjeana je Brazilec bez místa.

Bruno Senna je ochotný vzít v příští sezóně i místo třetího pilota v některém z týmu Formule 1 poté, co jej v Lotusu nahradil Romain Grosjean.

Pro Brazilce je prioritou získat jednu ze dvou sedaček, které jsou ještě volné. Je odhodlán zůstat ve Formuli 1, i kdyby se měl spokojit pouze s rolí třetího jezdce, která by mu zaručovala účast v pátečních trénincích.

"Pro přijetí místa třetího pilota by se muselo jednat o podobnou roli, kterou letos měli někteří jezdci, když jeli v pátcích," řekl Senna Autosportu.

"To nám dovoluje aktivně se zapojit a dělat pro tým něco důležitého. Muselo by to být se správným týmem, mohla by to ale být možnost."

Senna nevyloučil setrvání s týmem Lotus Renault. Vrátil by se tak na post, který zastával v první polovině sezóny, než nahradil v závodní sedačce Nicka Heidfelda.

Není ovšem jisté, zda by se Senna dostal v pátek vůbec ke slovu. Jak Grosjean, tak Kimi Räikkönen se totiž do Formule 1 vrací po delší přestávce a budou proto potřebovat co nejvíce času, aby si zvykli na vůz.

"Stále je tu šance," řekl Senna. "I nadále mám dobré vztahy s inženýry a s každým v týmu. Museli bychom ovšem prodiskutovat podmínky a podívat se, jaké další možnosti na trhu jsou."

Šéf týmu Lotus Eric Boullier potvrdil, že je Senna jedním z kandidátů na místo třetího pilota.

"Bruno je jednou z možností, pokud nenajde místo jinde,"
řekl Boullier Autosportu.

"Má velmi dobrou zpětnou odezvu ohledně techniky a museli bychom zjistit, jak bychom mu mohli dát možnost někdy v pátek jezdit. Budeme ovšem muset najít kompromis, jelikož máme dva jezdce, pro které jsou současná pravidla nová."