Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bruno Senna získal závodní sedačku u Williamsu

Bruno Senna získal závodní sedačku u Williamsu

V nadcházející sezóně v týmu doplní Pastora Maldonada.

Tým Williams dnes potvrdil angažmá Bruna Senny coby druhého pilota stáje vedle Pastora Maldonada. Synovec trojnásobného šampiona Formule 1 tak po své debutové sezóně v roce 2010 u týmu Hispania opět získává stálý kontrakt.

Senna sice odjel v předcházejícím ročníku sérii závodů za Renault, když nahradil Nicka Heidfelda, pro rok 2012 se však tým rozhodl pro dvojici Kimi Räikkönen - Romain Grosjean.

Po měsících spekulací tým z Grove potvrdil, že Venezuelana Maldonada v závodním kokpitu doplní právě Senna. Svůj debut si odbude 9. února na trati v Jerezu, při prvních předsezónních testech.

"Bruno začal se závoděním až ve 20 letech, ale rychle prokázal svůj talent ve Formuli 3 a GP2," nechal se slyšet Frank Williams.

"V těsné sezóně 2008 v GP2 skončil Bruno druhý s pozoruhodnými vítězstvími v Monaku a na mokrém Silverstonu. Vzhledem k okolnostem prvních dvou sezón ve Formuli 1, neměl Bruno zrovna ideální příležitost pro dosahování konzistentních výkonů, čili bylo nezbytné s ním strávit co možná nejvíce času, abychom mu porozuměli a vyhodnotili ho jako pilota.

Toto jsme učinili na trati i v našem simulátoru a dokázal, že je rychlý, technicky zasvěcený a zejména schopný učení a rychlého a konzistentního zužitkování nabytých vědomostí. Nyní se těšíme, až uvidíme jeho talent v našem závodním voze."

Senna k tomu dodal: "Cítím se velmi poctěn, že mě Williams zvolil coby jednoho ze svých závodních pilotů. Tým má obrovskou tradici a věřím, že mohu pomoci napsat dobrou kapitolu v jeho historii. Proces vyhodnocování byl velmi intenzivní a metodický, ale všechen ten čas, co jsem strávil v továrně, ukázal, že stáj má skvělé lidi a všechny potřebné zdroje pro dosažení větších věcí v této sezóně.

Bude velmi zajímavé jezdit za tým, za který jezdil i můj strýc, zvláště vezmete-li, že hezký pár zdejších lidí skutečně s Ayrtonem pracovalo. Snad budeme moci vrátit některé vzpomínky zpět a sami nějaké skvělé vzpomínky vytvořit.

Chci dosáhnout dobrých výsledků také pro svou zemi, za všechnu tu podporu, která mi pomohla se dostat do pozice, ve které jsem dnes. Jsem velice hrdý, že jsem Brazilec, a jsem motivovanější více než kdy předtím, abych ukázal, co ve mě je. Od té doby, co jsem poprvé usedl do motokáry, jsem nechtěl dělat nic jiného."

Oznámení týmu znamená konec nadějí pro veterána Rubense Barrichella, který se bude muset poohlížet jinde. Na svém twitteru Brazilec uvedl, že jeho budoucnost je zcela otevřená.