Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Smolná sezóna Simony de Silvestro pokračuje

Smolná sezóna Simony de Silvestro pokračuje

Účast při závodu v Sonomě je nepravděpodobná

Letošní sezónu švýcarské závodnice Simony de Silvestro v americké sérii IndyCar skutečně nelze nazvat jinak než smolnou. Po dvou těžkých haváriích, otřesu mozku a boji s nekonkurenceschopným náhradním vozem, ji v účasti v dalším závodě zřejmě zabrání tentokráte problémy s celním a imigračním úřadem Spojených států.

Problémy, o kterých jsme informovali ve zpravodajství z prvního tréninku, vznikly podle zpráv od člený týmu HVM Racing na mezinárodním letišti Dulles Washington, kam Simona přiletěla při svém návratu z návštěvy rodiču v Evropě. Podle informací svého týmu měla sice jak vízum tak dokumenty v pořádku, ale došlo k technickému problému při jednání s celním úřadem, jehož úředník zaujal striktně předpisový postup a poslal švýcarskou závodnici zpět do Evropy.

Zatímco za Simonu zaskočil během včerejšího tréninku Simon Pagenaud, vedení týmu dělá vše proto, aby se Simona de Silvestro mohla co nejdříve vrátit. Není však vůbec jisté, zda se to povede, navíc bude mít i v nejlepším případě za sebou dvojnásobnou cestu přes oceán se všemi nepříjemnými následky. O vývoji situace vás budeme informovat.