Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

KV Racing do příští sezóny s Chevroletem a Kanaanem

KV Racing do příští sezóny s Chevroletem a Kanaanem

Další část skládačky kdo s kým v příštím roce je na místě

Během závodního víkendu v Sonomě poodhrnul spolumajitel stáje KV Racing Jimmy Vasser roušku nad budoucností stáje. Její monoposty budou v příštím roce pohánět motory Chevrolet a prvním jistým jezdcem je Tony Kanaan.

Od okamžiku, kdy vešlo ve známost, že třetím dodavatelem motorů bude od příští sezóny Lotus, řada lidí očekávala, že KV Racing bude jedním z odběratelů. Jenomže Lotus se místo na Kalkhovenův Cosworth obrátil na motorářskou firmu Johna Judda, navíc je zatím s vývojem nové pohonné jednotky oproti Hondě a Chevroletu pozadu.

Přechod k Chevroletu bude znamenat změnu zbarvení monopostů, neboť Lotus si bude zřejmě hledat v IndyCar nového partnera. Bude to pro KV Racing zřejmě znamenat i rozchod s Hondou, která vždy finančně podporovala Takumu Sata včetně jeho působení ve formuli 1. A vzhledem  k tomu, že Vasser přešel dotaz na tyto následky výměny pohonných jednotek během rozhovoru s úsměvem a poznámkou, že se "jedná jen o změnu barvy", má možná KV Racing pro příští sezónu již sponzorsky jasno.

Napovídala by tomu i skutečnost, že již teď pro další sezóny angažoval Tony Kanaana a hodlá si pojistit v dohledné době služby obou zbývajících jezdců, především Takumy Sata.

KV Racing se stal po Penskem druhým potvrzeným týmem, který bude používat motorů Chevrolet. O motory z Detroitu (samozřejmě jen obrazně, protože je bude stavět společnost Ilmor Engineering) má zájem i Andretti Autosport a očekává se, že by měly pohánět monoposty týmu Panther, který měl k Chevroletu vždy velmi blízko.

Motory Honda by naopak měly v příštím roce pohánět podle současných informací vozy obou týmů Chipa Ganassiho, Sam Schmidt Motorsport, A.J.Foyt Racing a blízko podepsání smlouvy je prý i tým SFR.