Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa se opět potkal s Hamiltonem, došlo i na strkanec

Massa se opět potkal s Hamiltonem, došlo i na strkanec

Po Velké ceně Singapuru - Ferrari

Ještě víc navztekaný je Felipe Massa po Velké ceně Singapuru na Lewise Hamiltona. Poté, co měl s britským závodníkem malou rozmíšku ve včerejší kvalifikaci, mu dnes Hamilton při pokusu o předjetí prořízl zadní pneumatiku.

Massa po závodě zuřil. Dokonce tak moc, že do jezdce McLarenu strčil během rozhovoru pro televizi. „Nemá cenu skrývat to zklamání a vztek, co cítím,“ nechal se slyšet Brazilec.

Vše se odehrálo ve 13. kole. Massa a Hamilton se společně vrátili z boxů. Brit zahájil útok, ale v jedné ze zatáček snahu přehnal a zničil Massovi zadní pneumatiku. Sám přišel o půlku předního křídla. Oba museli zpět do boxů.

Podle Massy v té chvíli odstartovaly všechny jeho problémy. „Ztratil jsem spoustu času v úvodu závodu, kdy ještě bylo pole sjeté dohromady. Všechno to pak dovršil výjezd safety caru. Chvíli před tím jsem přezul pneumatiky a byl jsem na měkčích, s kterými jsem až do konce závodu vydržet nemohl. Všichni ostatní mohli využít safety car k zastávce bez větších ztrát. Na konci jsem zůstal trčet za Barrichellem, pak jsem musel pustit Vettela a dostal se o kolo zpět. Tehdy jsem ztratil šanci bojovat o sedmé místo, přestože Sutil a Rosberg už zápasili se svými pneumatikami,“ popsal Massa. Nakonec dojel devátý.

Hamilton dostal za kontakt průjezd boxy, to však Massovi nijak neulevilo a po závodě ho vyhledal. „Kolikrát už se mu tohle stalo? On se snad nikdy nepoučí. Snažil jsem se si s ním promluvit a trochu pročistit vzduch. Volal jsem na něj dvakrát, ale on prošel kolem, ani se na mě nepodíval. Tak jsem mu řekl, co si myslím, když jsme se potkali v zóně pro rozhovory,“ řekl pilot Ferrari.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh svého svěřence už tradičně brání. „Lewis je pořád ještě mladý, pořád se učí a poučí se i z tohoto všeho. Je to agresivní a asertivní jezdec, ale ještě vyhraje spoustu závodů a taky šampionátů,“ řekl mimo jiné.

Fernando Alonso v druhém ferrari získal v Singapuru čtvrté místo. Před závodem si ale dělal naděje i na stupně vítězů. „Bohužel to nebylo v našich silách, nebyli jsme dost silní. V tuto chvíli je skutečnost taková, že naše auto je až třetí nejrychlejší,“ zhodnotil Alonso.

O sobotním incidentu mezi Massou a Hamiltonem čtěte ZDE.
Video onoho šťouchance zatím funguje TADY. Čas 0:30.