Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Di Resta doufá, že je možné dostihnout Renault

Di Resta doufá, že je možné dostihnout Renault

Skot v Singapuru vybojoval svůj nejlepší výsledek sezóny.

Paul di Resta tvrdí, že jeho tým Force India má na to dostihnout v Poháru konstruktérů tým Renault. Optimismus Skotovi dodala Velká cena Singapuru, ve které si vyjel dosud nejlepší výsledek ve Formuli 1.

Di Resta byl jednou z hvězd nedělního závodu, když se po startu z desáté pozice dokázal probít na šesté místo v cíli. Jeho týmový kolega Adrian Sutil přitom osmým místem také dokázal bodovat. Force Indii tak nyní na Renault, pátý v Poháru konstruktérů, chybí 22 bodů.

Na dotaz ohledně možnosti porazit Renault di Resta odpověděl: "Byl by to těžký úkol, ale není to nedosažitelné, když to budeme zakládat na tomto víkendu. Pokud byste to založili na Monze, pak ne, ale tady ano.

Spa by bývalo bylo dobré, kdybychom neudělali chybu v kvalifikaci, ale tady jsme dostali oba vozy na body a více se vzdálili Sauberu. Je to důležité pro náš šampionát, snad se nám podaří udržet formu, kterou máme a Renault by se mohl trochu víc trápit a pak bychom s nimi do konce roku mohli svést souboj."

Di Resta dodal, že nové díly, které Force India do Singapuru přivezla, pomohly zlepšit její výkonnost, což je pro zbývající závody letošní sezóny povzbudivé.

"Neměli jsme ponětí, jak na tom s výkonností v závodě budeme, přijeli jsme sem s novým balíkem a některými díly, které měly zlepšit naši rychlost a to se stalo.

To se nám ve zbytku roku bude hodit na tratích vyžadujících vysoký přítlak. Ty díly pro opotřebení pneumatik pomohly také. Takže bychom se měli celkem optimisticky dívat na to, že to v budoucnu pomůže, a vzhledem k tomuto výsledku by ve smyslu výkonnosti měl přijít další impuls, který by nás měl zase o trochu posunout. Měl to v podstatě být poslední balík vylepšení, ale nikdy neříkejte nikdy."