Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Za zprávou Massovi nestál špatný záměr, brání se Ferrari

Za zprávou Massovi nestál špatný záměr, brání se Ferrari

Smedleyho slova prý neměla s kolizí Massy a Hamiltona nic společného.

Zpráva, kterou závodní inženýr Felipeho Massy Rob Smedley předal během Velké ceny Singapuru svému jezdci, neměla podle Ferrari žádný špatný záměr.

Smedley během nočního závodu Massovi vysílačkou sdělil: "Zdrž Hamiltona co nejvíc. Co nejvíc mu znič závod. Do toho, chlapče..."

Italský tým však Smedleyho brání. Uznává sice, že výběr slov nebyl zrovna nejvíce "politicky korektní", za zprávou však nebyl žádný nekalý úmysl.

"Je pravda, že závodní inženýr Felipeho Massy byl zastižen ve vypjaté chvíli a v určitém momentu vybral sloveso 'zničit'," uvádí Ferrari.

"Možná to nebyl ten nejvíce politicky korektní výběr slova, ale rozhodně za tím nebyl žádný špatný záměr, zejména když uvážíte, že Rob je duší i srdcem kluk z Middlesbrough!

Je také pravda, že tohle povzbuzení směrem k Felipemu přišlo na výjezdu z páté zatáčky jedenáctého kola závodu, na jehož konci jak pilot Ferrari, tak Hamilton měli spolu zajet do boxů. Jinými slovy, nemělo to nic společného s kolizí mezi Felipem a Lewisem v následujícím kole.

Bývalo by stačilo málo, aby k tomuto nedorozumění nedošlo, jenže to se v hektickém světě Formule 1 stává."