Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Indičtí farmáři hrozí stávkou při velké ceně Formule 1

Indičtí farmáři hrozí stávkou při velké ceně Formule 1

Pri výkupu svých pozemků prý byli ošizeni.

Indičtí farmáři hrozí, že budou stávkovat během premiérové Velké ceny Indie Formule 1. Při výkupu svých pozemků, na kterých byl okruh pro nový závod vybudován, prý byli ošizeni.

Nový Buddh International Circuit byl postaven na předměstí Nového Dillí a místní farmáři tvrdí, že kvůli ztrátě pozemků klesli na živobytí.

"Nejsme proti závodu, ale cítíme, že jsme byli při tom výkupu ošizeni," řekl lídr farmářů Virender Dhada v rozhovoru pro AFP.

"Počínaje 23. říjnem zahájíme vedle okruhu protestní pochody a stávky v sedě, aby byly naše hlasy určitě vyslyšeny.

Pouze žádáme o to, na co máme právo. Vládní orgány naše legitimní požadavky přehlížejí. I kdyby s námi chtěli mluvit teprve až teď, zastavíme svou plánovanou agitaci."

Zástupce společnosti JP Sports, promotéra závodu, však označil tvrzení farmářů za vtip.

"Celá ta věc je jeden velký vtip," řekl zástupce pro Bangkok Post. "Lidé by neměli brát tyto hrozby vážně. Společnosti i celé zemi na tomto závodě tolik záleží, vážně si myslíte, že bychom dovolili hrstce farmářů to pokazit?

Do závodu jsme investovali 400 milionů dolarů a pokud bude třeba, utratíme ještě pár milionů navíc, abychom zajistili adekvátní bezpečnost. Uděláme, co je třeba pro to, abychom měli úžasný závod."

Premiérová Velká cena Indie je plánována na 30. října.