Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Filip Salaquarda by rád na stupně vítězů

Filip Salaquarda by rád na stupně vítězů

Blancpain Endurance Series 2011 - 5. podnik - Silverstone - preview.

Filip Salaquarda si po úspěšné premiéře v Magny-Cours opět vyzkouší vytrvalostí závod s velice rychlým Ferrari 458 Italia týmu Vita4One.

Při posledním závodě letošní sezóny Blancpain Endurance Series na Silverstonu se za volantem bude střídat s Italem Giacomem Petrobellim a Brazilcem Carlosem Iaconellim, kteří v předchozích závodech hájili barvy týmu Scuderie Vittoria se stejným vozem. Jak pro Filipa, tak pro Giacoma to bude druhý závod v barvách týmu Michaela Bartelse Vita4One, Petrobelli s týmem absolvoval čtyřiadvacetihodinovku ve Spa-Francorchamps.

Filip Salaquarda: "Na závod se moc těším, Silverstone je jedním z mých nejoblíbenějších okruhů a loni se mi na něm ve World Series by Renault celkem dařilo. Pokud vím, Giacomo umí být hodně rychlý a také Carlos patří mezi bronzovými piloty k těm nejlepším. I proto bych byl rád, kdybychom tentokrát dosáhli na stupně vítězů"

Časový harmonogram (místní čas, SELČ + 1 hodina).

Pátek:

11:20 - 12:50 volný trénink

16:15 - 17:15 předkvalifikace

Sobota:

11:35 - 12:35 kvalifikace

Neděle:

12:15 - 15:15 závod

Závod je možné sledovat v přímém přenosu na oficiálních stránkách série www.blancpain-endurance-series.com

Silverstone.

Silverstone je jedním z klasických světových okruhů a tratí, která pravidelně hostí Grand Prix F1. Silverstone byl vybudován na základech bývalého vojenského letiště používaného Royal Air Force za druhé světové války.

Poprvé se na něm závodilo v září roku 1947, kdy se parta kamarádů domluvila, že poměří své dovednosti za volanty aut.

Podoba okruhu se poprvé výrazně měnila v roce 1991, kdy byla každá ze zatáček až na Woodcote a Abbey kompletně změněna. Další změny Silverstone potkaly po tragických událostech v sezóně 1994 a například zatáčka Abbey se měnila pouhých 19 dnů před GP Velké Británie 1994.

Od té doby se na Silverstonu něco vylepšovalo prakticky každé dva roky. Poslední rozsáhlé změny přišly v loňském roce a letos, kdy byly dokonce přesunuty boxy ze svého tradičního místa mezi zatáčky Club a Abbey.

O Blancpain Endurance Series.

Blancpain Endurance Series je nově vzniklou sérií vytrvalostních závodů GT vozů, kterou podobně jako mistrovství Evropy GT3 a evropský pohár GT4 organizuje společnost SRO.

Hlavním závodem sezóny Blancpain Endurance Series je 24hodinovka ve Spa-Francorchamps. Cílem série je nabídnout přátelské, ale zároveň profesionální prostředí, které přiláká do startovní listiny privátní týmy a amaterské jezdce.

Vedle 24hodinovky ve Spa-Francorchamps jsou v letošním kalendáři tříhodinové závody na renomovaných evropských okruzích - v italské Monze, na novém španělském okruhu v Navaře, ve francouzském Magny-Cours a v kolébce britského motorsportu v Silvestonu.