Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mise splněna, Filip Salaquarda na stupních vítězů!

Mise splněna, Filip Salaquarda na stupních vítězů!

Blancpain Endurance Series 2011 - 5. podnik - Silverstone - neděle

Skvělý závod s lehce trpkou příchutí má za sebou Filip Salaquarda v rámci posledního podniku Blancpain Endurance Series na Silverstonu. Společně s Giacomem Petrobellim a Carlosem Iacobellim si z Velké Británie odváží pohár za třetí místo, ale mohlo to být ještě lepší!

Závod rozjížděl Filip, start se mu povedl a během několika kol se propracoval až na čtvrté místo. Pak sice před sebe na příkaz týmu pustil Franka Kecheleho s dalším Ferrari a trochu vypadl z tempa, ale v závěru svého stintu opět zrychlil a dotáhl se na dosah vedoucím vozům.

Carlos Giaconelli se ve svém stintu dostal na druhé místo a na něm také předával Ferrari 458 Italia se startovním číslem 29 Giacomu Petrobellimu do poslední třetiny závodu.

V samotném závěru začalo mrholit a trať začala trochu klouzat. K Petrobellimu se velice rychle přibližoval Stephane Ortelli a v posledním kole Petrobelliho předjel. Přesto se česko-italsko-brazilská posádka stala nejlépe umístěným vozem týmu Vita4One Michaela Bartelse. Filip Salaquarda

Závod 3. místo 85 laps +29.147

"Byl to skvělý závod! škoda, že jsme v posledním kole přišli o druhé místo, ale i se třetím místem jsem moc spokojen. Auto fungovalo velice dobře, Když jsem pustil Kecheleho, trochu jsem vypadl z tempa a ztrácel jsem nějaké tři desetiny na kolo, takže mi během deseti kol trochu ujel. Parente se přede mne dostal, když jsme dojeli pomalejší GT4, ale v podobné situaci jsem mu předjetí zase vrátil. Tým byl spokojen, s Michalelem Bartlesem jsme se krátce bavili o možnostech další spolupráce a inženýr týmu mi nabídl možnost startů s Ferrari kategorie GT2 v Asii. Mojí výhodou je, že mám statut stříbrného jezdce.”

O Blancpain Endurance Series.

Blancpain Endurance Series je nově vzniklou sérií vytrvalostních závodů GT vozů, kterou podobně jako mistrovství Evropy GT3 a evropský pohár GT4 organizuje společnost SRO.

Hlavním závodem sezóny Blancpain Endurance Series je 24hodinovka ve Spa-Francorchamps. Cílem série je nabídnout přátelské, ale zároveň profesionální prostředí, které přiláká do startovní listiny privátní týmy a amatérské jezdce.

Vedle 24hodinovky ve Spa-Francorchamps jsou v letošním kalendáři tříhodinové závody na renomovaných evropských okruzích - v italské Monze, na novém španělském okruhu v Navaře, ve francouzském Magny-Cours a v kolébce britského motorsportu v Silverstonu