Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Toro Rosso dá v pátek v Koreji šanci Vergnemu

Toro Rosso dá v pátek v Koreji šanci Vergnemu

Mladý Francouz se objeví také v Abú Zabí a Brazílii.

Chráněnec Red Bullu Jean-Eric Vergne se sveze v pátečních trénincích tří ze čtyř zbývajících velkých cen letošní sezóny u týmu Toro Rosso.

Loňský šampion britské Formule 3 a druhý muž celkové klasifikace letošní Světové série Formule Renault 3.5 absolvuje svůj debut v tréninku na Velkou cenu Koreje, kde usedne do vozu Jaimeho Alguersuariho.

O víkendu Velké ceny Indie Vergne svou účast vynechá, tým chce totiž svým závodním jezdcům dát na zbrusu nové trati maximum času na přípravu. Francouz se však znovu objeví v Abú Zabí a v Brazílii.

"Tentokrát uvolní místo Jaime, protože minule to byl Sebastien Buemi, kdo byl v pátek ráno nahrazen, když dostal šanci Daniel Ricciardo," uvádí se v prohlášení Toro Rosso.

"Vergne nepojede během Velké ceny Indie, protože je to nový okruh a proto oba naši jezdci dostanou maximum času na trati.

Vrátí se v Abú Zabí, kde nahradí Buemiho. Při posledním podniku v Brazílii Vergnemu přepustí sedačku ten z jezdců Toro Rosso, který bude mít méně bodů."

Vergne již pro Toro Rosso jel test nováčků v Abú Zabí na konci loňského roku. Čeká se přitom, že se tak stane i letos, Francouz by se přitom od příští sezóny mohl stát rezervním jezdcem týmu.