Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Filip Salaquarda v neděli cíl neviděl

Filip Salaquarda v neděli cíl neviděl

FIA GT3 European Championship - 6. podnik - Zandvoort - neděle

Nedělní závod nebyl pro posádku Ferrari 458 Italia britského týmu Scuderia Vittoria tak radostný jako ten sobotní. Filip Salaquarda ve včerejší neuvěřitelně vyrovnané kvalifikaci nevyužil plný potenciál nových pneumatik a i když ztratil na nejrychlejšího pouze jedinou sekundu, znamenalo to až sedmnácté místo na startu závodu.

Filip se hned po startu dostal mezi čtyři auta a nevyšel z toho bez újmy. Auto bylo s postupujícím časem čím dál přetáčivější. A když se k tomu přidal i slábnoucí účinek brzd, kvůli kterému se Filip ocitl mimo trať v nejrychlejší zatáčce okruhu, zamířilo Ferrari 458 Italia se startovním číslem 38 do boxů a už se na trať nevrátilo.

Filip SALAQUARDA

2. závod DNF

"Hned po startu jsem dostal dvě rány na levé zadní kolo od jednoho z mercedesů a v první zatáčce mne mezi sebe sevřela čtyři auta. Po těchto kontaktech začalo být auto přetáčivé a s přibývajícími koly se to zhoršovalo. Snažil jsem se šetřit gumy. Auto navíc přestávalo brzdit, brzdilo asi na 50 %. Proto jsem byl v zatáčce Sheivlak mimo trať. Řeknu vám, když se 1,5 tuny řítí v rychlosti kolem 200 km/h mimo trať, není to nic příjemného. Zajel jsem pak do boxů a zjistili jsme, že je poškozený i splitter. Proto jsme ze závodu odstoupili. "

"Scuderia Vittoria je výborný tým, malý, ale dokáže velké věci a umí porážet i polotovární týmy jako je AF Corse. Moc dobře se mi s nimi spolupracovalo."