Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher očekává úspěšný víkend

Schumacher očekává úspěšný víkend

Charakteristika tratě v Indii by měla Mercedesu vyhovovat.

Michael Schumacher věří, že Mercedes čeká při premiéře Formule 1 v Indii úspěšný víkend, jelikož by charakteristika nového okruhu Buddh měla jeho vozům vyhovovat.

Trať pro indickou velkou cenu by měla být jednou z nejrychlejších v kalendáři, což znamená, že by se německý tým mohl výkonnostně přiblížit nejsilnějším třem týmům, jelikož je monopost W02 na dlouhých rovinkách velice rychlý.

Schumacher přitom přiznal, že by tým mohl v Indii pomýšlet na lepší umístění.

"Hádám, že to má víc co dělat s charakterem tratí, že nám některý okruh sedí lépe než jiné a proto bychom mohli mít šanci být trochu víc vpředu než na sedmém a osmém místě," řekl Schumacher.

"Upřímně, tahle trať nám trochu hraje do karet a to by mohlo pomoct. Kvalifikace by mohla být obtížná, ale v závodech v poslední době vypadáme silněji."

Schumacher však také dodal, že Mercedes musí akceptovat situaci, ve které se nachází, letos totiž svou výkonnostní na nejlepší nestačí. Němec přitom podotkl, že je důležité začít vyhrávat dříve než později.

"Myslím, že je to velice důležité pro nás pro všechny, proto tady jsme. Všichni u nás v týmu víme, jak chutná vítězství v závodě a v šampionátu a proto tady jsme.

Víme, že jsme v situaci, které právě čelíme, jedinou cestou je se nadále soustředit. Budujeme budoucnost Mercedesu a chceme, aby to přineslo ovoce spíš dříve než později."