Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa si svůj trest zasloužil, stojí si za svým Herbert

Massa si svůj trest zasloužil, stojí si za svým Herbert

"Havárii bylo možné předejít."

Johny Herbert je přesvědčen, že Felipe Massa si penalizaci za kolizi s Lewisem Hamiltonem při Velké ceně Indie zasloužil.

Pilot Ferrari dostal penalizaci průjezdu boxovou uličkou za způsobení kolize s Hamiltonem, když se jej Brit pokoušel předjet.

Brazilec po závodě prohlásil, že nerozumí, proč za to byl penalizován (informovali jsme zde).

Bývalý pilot F1 Herbert, který v Indii pomáhal komisařům, ale řekl, že Massa si penalizaci zaslouží, jelikož věděl, že je Hamilton hned vedle něj, ale nenechal mu tak dostatek místa.

"Rozhodnutí penalizovat Felipeho Massu za kontakt s Lewisem Hamiltonem vycházelo z jednoho faktu - bylo možné tomu předejít," napsal Herbert ve svém sloupku v novinách The National.

"Vím, že byl Massa naším rozhodnutím rozrušený, věřím ale, že jsme se rozhodli správně. Poté, co jsme se na to podívali z různých pohledů kamer a prostudovali jsme všechna dostupná data, bylo jasné, že Massa věděl, kde Hamilton byl, předtím, než se mu rozhodl zkřížit cestu."

Herbert také řekl, že Hamilton byl s trestem smířený, když přiznal chybu, které se dopustil v pátečním tréninku, když ingoroval žluté vlajky a na startu byl odsunut o tři místa dozadu.

"Když k nám Hamilton přišel, působil smířeně. Zvedl ruce nad hlavu a přiznal, že udělal chybu," řekl.

"Dvojitá žlutá vlajka je už vážná věc, upozorňují na nebezpečí na trati před vámi a jsou pro jezdce varování, aby zpomalili.

Ani Hamilton nebo Sergio Perez tak neudělali. Bezpečnost je v motorsportu prvořadá a dvojité žluté vlajky musí být respektovány - na dráze mohli být traťoví komisaři řešící problém a jejich práce je nebezpečná i bez vozů, které je míjejí maximální rychlostí."