Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sezóna 2012 bude pro Massu klíčová, tvrdí Ferrari

Sezóna 2012 bude pro Massu klíčová, tvrdí Ferrari

Brazilec musí dokázat, že je stále schopen bojovat o příčky nejvyšší.

Felipe Massa má před sebou náročnou sezónu 2012, ve které bude muset ukázat, že je stále schopen bojovat o nejvyšší umístění, letošní ročník je totiž v jeho podání zklamáním.

Ačkoliv Ferrari trvá na tom, že Brazilec zůstane v jeho službách i pro příští rok i navzdory spekulacím o jeho nahrazení, musí Massa znovu nalézt svou formu, se kterou v roce 2008 bojoval o mistrovský titul.

Šéf týmu Stefano Domenicali o víkendu řekl: "Velice počítám s Felipeho vůlí probojovat se zpět, jelikož ví, že příští rok pro něj bude klíčový a jsem přesvědčen o tom, že v něm bude schopen ukázat svoji skutečnou cenu.

Co se týče spekulací o všech těch jezdcích, kteří do mají přijít do Maranella nahradit, mohu jen znovu zopakovat svá slova, která navíc nedávno ještě potvrdil náš prezident, jakkoliv je to možné, Felipe s námi bude také v roce 2012 a z toho byste měli pochopit, jak velkou víru do něj vkládáme."

Domenicali také dodal, že Fernando Alonso vstoupí do sezóny 2012 s velkou motivací znovu se poprat o mistrovský titul, o nadcházejícím víkendu se přitom po roce vrátí na místo, kde o celkové vítězství přišel.

"Jsem si jistý, že v příštích několika dnech bude mít návrat do Abú Zabí na Fernanda vliv, vzhledem k tomu, co se stalo loni, ale tahle negativní emoce pro něj bude jen dalším podnětem k tomu, aby v roce 2012 všechno otočil."

S ohledem na letošní sezónu Domenicali sdělil, že Ferrari neodvedlo dostatečně dobrou práci a příští sezónu hodlá začít v daleko lepší formě.

"Začali jsme velice špatně, ale na začátku léta jsme pak zaznamenali dobrý návrat, díky čemuž jsme mimo jiné vybojovali významné vítězství na Silverstonu. Pak jsme měli v programu další vývoj vozu, což nás mělo přiblížit špičce.

Bohužel, novinky představené ve Spa nevedly k výsledkům, ve které jsme doufali, takže jsme udělali krok zpět, zčásti proto, že už jsme přerušili vývoj 150° Italia, abychom přesměrovali svou energii na vůz pro příští rok. V posledních několika závodech jsme také otestovali pár nápadů a dílů, které budou v blízké budoucnosti užitečné a v tom budeme pokračovat také v Abú Zabí a v Brazílii.

Ve zbývajících dvou závodech se chceme pokusit dostat na pódium a pokusit se udělat vše, co můžeme, abychom dostali Fernanda na druhé místo v klasifikaci jezdců.

Mezitím všichni v Maranellu pracují na stavbě vozu, který bude konkurenceschopný od začátku příští sezóny, pro kterou, jak všichni dobře víme, můžeme mít jediný cíl, což je vítězství."