Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

RB8 bude pro první testy připraven, věří Red Bull

RB8 bude pro první testy připraven, věří Red Bull

Technický ředitel Newey vidí lehké komplikace v crash testech.

Adrian Newey je přesvědčen, že vůz Red Bullu pro příští rok bude připraven vyjet už k prvním testům, které jsou v plánu 7. února.

Zatímco Mercedes před nedávnem oznámil, že se svým vozem pro sezónu 2012 nastoupí až do druhých předsezónních testů, obhájce titulu Red Bull bude podle svého technického šéfa připraven včas už na první testy.

"Máme v plánu vyrazit už do prvního testu," řekl Newey Autosportu ohledně vývoje vozu RB8. "Jako vždy to bude těsné, byl bych ale velmi zklamán, kdyby nebylo."

Newey připustil, že vrásky na čele mu trochu dělá nové pravidlo ohledně crash testů FIA, kterými musí povinně každý vůz projít ještě před začátkem testů.

Doteď musely projít týmy testy nárazu až před prvním závodním víkendem, podle nových pravidel tak ovšem musí každý vůz projít ještě před oficiálními předsezónními testy.

"Jedna věc, která se od letošního roku liší, je, že ještě před testovacími jízdami musíme projít crash testy," řekl. "V každém to bude trochu vzbuzovat obavy, protože se kdykoliv může stát něco neočekávaného.

Nyní, když se něco takového stane a je to příliš vážné, můžete vynechat první testy a nastoupit až do druhého a třetího. Nehledě na to, je to jen o tom z toho vypadnout a zase pokračovat."