Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kubica si při pádu obnovil zlomeninu nohy

Kubica si při pádu obnovil zlomeninu nohy

Polák uklouzl na náledí nedaleko svého domova.

Robert Kubica si údajně obnovil zlomeninu své pravé nohy z loňské havárie v rally, když nedaleko svého domova v Itálii upadl na ledu.

Polák si po pádu v Pietrasantě, místě svého bydliště, stěžoval na bolest v pravé noze a byl převezen do nemocnice na vyšetření.

Ačkoliv zatím nebylo zveřejněno žádné oficiální prohlášení, má se za to, že si Kubica obnovil svou zlomeninu holeně, ze které se stále ještě zotavoval.

Jezdec týmu Renault na začátku loňského roku havaroval v italské rally a přivodil si těžká zranění, kvůli kterým musel vynechat celou sezónu 2011. Zranění přitom byla tak vážná a rozsáhlá, že Polák nebyl schopen garantovat ani svůj letošní návrat a Renault, který se od letoška přejmenovává na Lotus, tak namísto dalšího čekání angažoval Kimiho Räikkönena a Romaina Grosjeana.

Kubicovo nové zranění by podle dostupných informací mělo prodloužit jeho rekonvalescenci minimálně o další tři týdny.

Kolem polského závodníka se v současné době mluví také ve spojení s týmem Ferrari, který má o jeho případné služby údajně zájem. Šéf stáje z Maranella Stefano Domenicali však na tradiční akci Wrooom sdělil, že zatím s Kubicou žádné plány nemá.

"Nebylo to v plánu," řekl Domenicali ohledně zvěstí o angažování Kubici v případě jeho úspěšné rekonvalescence.

"Robert Kubica je samozřejmě skvělý jezdec, který měl velice vážná zranění a v tuto chvíli stále velmi tvrdě pracuje na svém návratu do normálního života.

Takže než bude moci proběhnout jakékoliv pomyšlení nebo diskuze, musíme počkat a uvidíme. Samozřejmě léčení takového zranění zabere spoustu času, takže mohu říct, že počkáme a uvidíme, zda se zotaví, ale v tuto chvíli nic není v plánu."