Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari představí svůj letošní vůz 3. února

Ferrari představí svůj letošní vůz 3. února

Ještě před předsezónními testy jej pak chce vyzkoušet na své trati.

Ferrari představí svůj letošní vůz Formule 1 již za necelý měsíc, konkrétně 3. února ve své továrně v Maranellu. Potvrdil to šéf stáje Stefano Domenicali.

Na tradiční akci Ferrari Wrooom Domenicali také prozradil, že ještě tentýž, nebo hned následující den chce tým nový monopost vyzkoušet na své trati, než se s ním 7. února vrhne k prvním předsezónním testům ve španělském Jerezu.

Po neúspěšné sezóně 2011 čeká Ferrari v letošním roce náročný úkol návratu na absolutní vrchol, Domenicali však tvrdí, že se snaží zachovat si klidný a uvolněný přístup.

"Přistoupit k nové sezóně s obavami nepomáhá, takže je k ničemu se stresovat," řekl Domenicali. "Víme, že tato sezóna bude důležitá a z mnoha pohledů delikátní, to je ale součástí sportu a takový typ situace je součástí kontextu, ve kterém Ferrari pracuje.

Je jasné, že jsou tu očekávání, se kterými se musíme vypořádat co nejlépe. Emocionální stránka je důležitá, zejména v týmu, jako je náš, takže můj přístup a přístup, který jsem měl vždycky, je být klidný, uvolněný a odhodlaný, necítit se demotivovaně, pokud věci na začátku nebudou lepší, a nebýt příliš optimistický, když se nám na začátku bude dařit."