Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kubica propuštěn zpátky do domácího léčení

Kubica propuštěn zpátky do domácího léčení

Polák však bude moci v cvičení pokračovat až za pár týdnů.

Robert Kubica se vrátil do svého domova v Monaku, kde bude pokračovat ve své rehabilitaci, po zranění nohy z minulého týdne byl totiž propuštěn z nemocnice.

Kubica si minulý týden obnovil zlomeninu pravé nohy, původně zapříčiněnou havárií v italské rally na začátku loňského roku, když uklouzl na ledu nedaleko místa svého pobytu v italském Viareggiu (psali jsme zde).

Lékařská vyšetření ukázala, že se kost po loňské havárii ještě nestačila správně kalcifikovat, jelikož byl Polák nucen dlouhou dobu zůstat na lůžku.

Po další operaci zaměřené na zafixování zlomeniny dali lékaři Kubicovi zelenou a propustili jej z nemocnice do domácího léčení. Ještě dva nebo tři týdny však Polák bude muset počkat, než bude moci navázat na svůj fyzický trénink, který jej má vrátit zpět do formy pro návrat do Formule 1.

Obnovení zlomeniny nohy by však podle některých informací nemělo Kubicovu rekonvalescenci zkomplikovat. Její délka totiž bude určena především regenerací nervů v jeho pravé ruce, ta se odhaduje až na několik dalších měsíců.