Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Trulli popírá, že by jej měl u Caterhamu nahradit Petrov

Trulli popírá, že by jej měl u Caterhamu nahradit Petrov

Rus podle spekulací s týmem jedná o sedačce na letošní rok.

Jarno Trulli říká, že neví nic o tom, že by měl být pro letošní sezónu u týmu Caterham nahrazen Vitalijem Petrovem a připomíná, že má s týmem platnou smlouvu.

Spekulace o příchodu Petrova do Caterhamu posílily poté, co Rus přišel o své místo u Renaultu, nyní Lotusu, kde budou letos závodit Kimi Räikkönen a Romain Grosjean.

Údajně se má za to, že Petrov již déle vede s Caterhamem jednání o možném nahrazení Trulliho už od letošní sezóny. Trulli však tvrdí, že i přes tyto zvěsti zůstávají jeho plány nezměněné.

"Mám s Caterhamem smlouvu, tak to je. O těch spekulacích nic nevím," řekl Trulli v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport. "Tým mi nic takového neřekl.

V pondělí budu v továrně kvůli výrobě sedačky, všechno pro mě zůstává při starém, dokud mi nebude řečeno jinak."

Zkušený Ital také říká, že zatím vůbec nepřemýšlí o budoucnosti mimo Formuli 1.

"Nemluvím o budoucnosti. Pokaždé mi někdo vloží do úst slova o tom, že půjdu do NASCAR, nebo budu závodit ve čtyřiadvacetihodinovce (Le Mans). Mým časem přítomným je však Formule 1 a já mluvím jenom o tom."

Trulli, který má za sebou náročnou sezónu 2011, ve které se velmi dlouho trápil s posilovačem řízení, věří, že ročník 2012 bude z jeho pohledu i pohledu týmu lepší.

"Očekávám, že to bude lepší než v roce 2011. Základ je lepší, máme více zkušeností, zdrojů, lidí. Začínáme lovem na ten mistrovský bod, který jsme chtěli loni, a cílem je pravidelně bojovat ve středu pole.

Lidé si neuvědomují, jak těžké je začínat od nuly. Závodil jsem za Minardi, ale tady je to daleko těžší. Nesmíte dělat chyby, každá chyba má dlouho trvající následky.

Jsem optimistický. Během roku jsem viděl řadu zlepšení. Krok, který se udělal, byl velký, ačkoliv zůstal bez povšimnutí. Teď potřebujeme další."