Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Trulli prožil "nejlepší první den testů své kariéry"

Trulli prožil "nejlepší první den testů své kariéry"

Ital si pochvaluje pokrok, který tým s novým vozem udělal.

Jarno Trulli označil svůj první den za volantem nového Caterhamu CT01 jako nejlepší první den testů za celou svoji kariéru.

Ital, který dnes převzal vůz po Heikkim Kovalainenovi a Giedu van der Gardem, aby se také pustil do předsezónního testování, je přesvědčen o tom, že letošní monopost je jasným krokem vpřed v porovnání s loňským vozem, přestože dnes skončil až na dně výsledkové listiny.

"Byl to velice pozitivní den," řekl Ital v rozhovoru pro Autosport ohledně svých pocitů z prvních testů. "Myslím, že si nepamatuji na lepší první den testů, skutečně, nebo první týden testů.

Měli jsme velice, velice málo problémů, navzdory tomu, že je auto zcela revoluční a obsahuje pár nových zajímavých systémů jako KERS.

Jsem šťastný navzdory časům, které vůbec nejsou reprezentativní, zejména u nás, jelikož víme, že jsme po stránce paliva byli extrémně konzervativní a pokud bychom udělali nějaké kalkulace, asi bychom si potvrdili, že jsme zatím pouze hrubě odhadovali."

Jedním z hlavním důvodů ke spokojenosti byl pro Trulliho nový posilovač řízení. U loňského vozu se totiž Ital s tímto systémem velice trápil.

"Posilovač řízení je od začátku daleko lepší. Auto jsem dobře cítil a byl jsem schopen hlásit všechno, co jsem loni vůbec necítil, takže je dobré mít zase ten cit zpátky. Dnes jsem mohl poukázat na spoustu věcí.

Je to už téměř rok, co jsem tenhle cit neměl, což je hezké. Stále je ještě pár detailů, které musíme vychytat, ale je to velice dobré. Popravdě, neměl by to být problém."