Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari chce od začátku sezóny vyhrávat

Ferrari chce od začátku sezóny vyhrávat

Italský tým věří, že s novým vozem své soupeře porazí.

Ferrari včera při představení svého nového F2012 oznámilo, že se letos chce vrátit na příčky nejvyšší a bojovat o mistrovské tituly, přičemž vyhrávat závody hodlá už od začátku sezóny.

Šéf týmu Stefano Domenicali věří, že změny, které v poslední době v Maranellu proběhly, pomohou dát zapomenout na neúspěšný rok 2011 a vynesou Ferrari zpátky do čela výsledkových tabulek.

"Jsem přesvědčen, že náš vůz bude vyhrávat hned od začátku," řekl Domenicali. "Hodně jsme se z minulosti poučili a přijali některá obtížná rozhodnutí. Já jsem si ale jistý, že všechno naše úsilí se v tomto voze promítne."

Nové F2012 už na první pohled zaujme několika agresivními řešeními, zejména pak svou netradičně vyhlížející špicí, bočnicemi a krytem motoru. Domenicali dodal, že ačkoliv se nejedná o kompletně nové auto v porovnání s loňským, skýtá řadu novinek.

"Z technického hlediska máme spoustu novinek, co se týče mechaniky a také tvaru auta. Ale chtěli jsme také nějakou návaznost a snad se nám podaří dosáhnout ideální výkonnosti. Na práci s autem máme pouze 12 dní, musíme dosáhnout spolehlivosti a také vyzkoušet nové pneumatiky, které nám Pirelli poskytlo."

Domenicali rovněž pochválil současné jezdecké složení Ferrari, Fernanda Alonsa a Felipeho Massu, které podle něj bude schopné bojovat o absolutní vrchol.

"Jsem si jistý, že náš tým vynaloží obrovské úsilí. O Fernandových schopnostech ani nemusím nic dodávat. Loni v té těžké době prodloužil svůj vztah s námi o spoustu dalších let a to ukazuje jeho zodpovědnost.

Felipe je tady ve Formuli 1 už deset sezón, vždycky s Ferrari (Sauber používal motory Ferrari - pozn. redakce), vždycky s námi. Skutečně obrovský talent a já jsem přesvědčen, že po té těžké sezóně ukáže svou obrovskou hodnotu sobě i týmu."