Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ferrari je s prvním dnem testů spokojené

Ferrari je s prvním dnem testů spokojené

Italský tým vůbec poprvé vyjel s novým F2012.

Ferrari je spokojené s úvodním dnem předsezónního testování, při kterém vůbec poprvé vyrazilo na trať s letošním F2012. Tvrdí to šéfdesignér týmu Nikolas Tombazis.

Stáj z Maranella musela kvůli sněhu zrušit shakedown nového vozu, který měl proběhnout na okruhu ve Fioranu krátce po oficiálním představení.

První den testů měl na starosti Felipe Massa, který najel celkem 69 kol na cestě za devátým místem a časem o tři sekundy pomalejším než první Kimi Räikkönen.

Tombazis přiznal, že tým stále ještě čeká spousta práce, s prvními jízdami byl však spokojený.

"Myslím, že každá zima znamená nesmírnou spoustu práce, takže teď říct, že jsme na tom před Austrálií dobře by bylo z našeho pohledu trochu arogantní," řekl Tombazis.

"Musíme udělat spoustu práce, ale myslíme si, že jsme na tom dobře v porovnání s tím, co jsme pro tento první den očekávali."

Tombazis poznamenal, že Ferrari letos nemělo jinou možnost než být při navrhování nového auta velice agresivní, chce-li po neúspěšné sezóně 2011 vrátit na vrchol.

"Usoudili jsme, že jedinou cestou vpřed je být se svým designem daleko agresivnější. Myslím, že je příliš brzy na to říkat, zda letos budeme schopni vyhrát, nebo ne, ale jedna věc, ze které nás nemůže nikdo obvinit je, že bychom se se svým vozem drželi příliš zpátky.

Zvolili jsme velice agresivní přístup a myslíme si, že to do značné míry ovlivnil Pat (Fry, technický ředitel týmu - pozn. redakce), ale také analýza našeho přístupu za posledních pár let."