Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Audi představilo svou jezdeckou sestavu pro letošní rok

Audi představilo svou jezdeckou sestavu pro letošní rok

V DTM po čtyřech sezónách končí Oliver Jarvis.

Oliver Jarvis vypadl ze sestavy Audi pro DTM, když tým Abt Sportsline redukoval počet svých vozů z pěti na tři.

Brit, který byl oznámen jako člen tovární sestavy pro letošních 24 hodin Le Mans, strávil v DTM poslední čtyři sezóny v týmech Abt a Phoenix Racing.

Audi zeštíhlilo svou sestavu na sedm vozů. V týmu Abt budou dva dvojnásobní šampioni Mattias Ekström a Timo Scheider, které doplní Rahel Frey. Švýcarka, která byla v loňském roce nováčkem, přechází z týmu Phoenix.

Právě tým Phoenix má kompletně novou sestavu poté, co Frey přestoupila do týmu Abt a Martin Tomczyk přešel během zimy k BMW, které se vrací do seriálu. Za tým Ernsta Mosera budou nyní závodit Mike Rockenfeller a Miguel Molina.

Jediným týmem Audi, který nehnul se svou jezdeckou dvojicí, je Team Rosberg, který si ponechal Edoarda Mortaru a Filipeho Albuquerqua.

"To je důvod, proč pro nás byla spojitost mezi týmy a jezdci tak důležitá," řekl šéf oddělení motorsportu Audi Dr Wolfgang Ullrich.

"Mattias a Timo vědí, jak v DTM vítězit a každý z nich těží ze zkušeností z více než 100 závodů v DTM. Mike vyhrál svůj první závod v seriálu v roce 2011, Filipe, Edoardo a Miguel zase loni poprvé vystoupili na pódium.

Věřím také, že i Rahel je schopná postarat se ve své druhé sezóně DTM o překvapení. Během zimních testů ukázala, že v sobě má hodně potenciálu."