Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Tomáš Enge se o víkendu představí v závodě 24h Nürburgring

Tomáš Enge se o víkendu představí v závodě 24h Nürburgring

Nad Nordschleife se bude rozléhat burácení dvou stovek motorů.

Tomáše Engeho čeká po čtyřiadvacetihodinovce v Dubaji další z vytrvalostních závodů - severní smyčka německého okruhu Nürburgring. Na start se postaví ve voze Aston Martin V12 Vantage v posádce se Stefanem Mückem, Oliverem Mathaiem a Fredym Barthem.

V rámci testu na nadcházející čtyřiadvacetihodinovku startoval Tomáš Enge o posledním dubnovém víkendu ve čtyř-hodinovém závodě seriálu VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring, kde skončil na výborném desátém místě.

„Je to jeden z největších závodů světa. Moc se do Německa těším. Zároveň se jedná asi o největší adrenalin, který můžete za volantem závodního vozu zažít. Je to jako se řítit dvou set kilometrovou rychlostí po lesní cestě mezi stromy a ještě předjíždět vozy jedoucí o sto kilometrů pomaleji. Opravdu nepopsatelný zážitek,“ popsal před odjezdem Tomáš Enge závod 24h Nürburgring.

Tomáš Enge bude startovat na Nürburgringu ve voze Aston Martin V12 Vantage týmu Young Driver AMR se startovním číslem 6. Ve voze se bude český jezdec střídat se Stefanem Mückem, Oliverem Mathaiem a Fredym Barthem. Ve startovní listině je celkem přes dvě stě vozů.

„Našim úkolem je především dokončit závod. Ale v takovém množství vozů je zázrak, když se vám během závodu podaří ani jednou s nikým nekolidovat. Od minulého závodu provedli technici na voze několik změn, které podpoří spolehlivost a výkonnost vozu. Zrychlili jsme také doplňování paliva, kde jsme ztráceli přes deset vteřin na jednom tankování. Závod je to opravdu dlouhý a našim úkolem je připravit vůz na následující ročník, kde chce Aston Martin bojovat o první místo,“ uvedl k ambicím český jezdec.

Závod 24h Nürburgring startuje v sobotu 19. května v 16 hodin. Cíl závodu je naplánovaný o čtyřiadvacet hodin později.

Live timing naleznete ZDE
GPS on-line sledování vozů na trati naleznete ZDE
Časový harmonogram závodu naleznete ZDE