Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Enge míří s vylepšeným Lamborghini do Španělska

Enge míří s vylepšeným Lamborghini do Španělska

Změny na podvozku zlepšily chování vozu.

Dalším podnikem pokračuje o víkendu 26. až 27. května světový šampionát GT1 na španělském okruhu Navarra. Tým Reiter Engineering má za sebou rozsáhlé testování podvozku, které by mělo posádce Tomáš Enge - Albert von Thurn und Taxis napomoci k lepší výkonnosti.

„Tým má za sebou intenzivní testování podvozku vozu, především tlumičů a pružin na simulační stolici, kterou využívají především výrobci tlumičů k testům jejich produktů. Tým následně otestoval nové poznatky a nastavení na okruhu v Imole, kde Peter Kox konstatoval, že vůz se chová naprosto jinak - o mnoho lépe. Tak uvidíme až se s novým nastavením v sobotu poprvé svezu,“ uvedl k programu týmu mezi závody Tomáš Enge.

Španělská Navarra bude hostit třetí podnik šampionátu FIA GT1 World již potřetí. Tým Reiter Engineering si od třetího podniku slibuje velké zlepšení. „Španělský okruh Navarra nepatří mezi mé oblíbené, není tolik záživný jako jiné tratě. Navíc do Španělska jedu týden po závodě na Nürburgringu. Mezi těmito okruhy je obrovský rozdíl. V minulosti se nám tu ani moc nedařilo. Uvidíme, co konkurence a jak se osvědčí nové nastavení podvozku našeho Lamborghini,“ dodal český jezdec.

Závody šampionátu FIA GT1 World Championship můžete sledovat v přímém přenosu na obrazovkách televizní stanice SPORT 5. V sobotu 26. května od 19:30 hod kvalifikační závod, v neděli 27. května pak hlavní závod od 12:00 hod.

Live Timing naleznete ZDE