Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Enge s von Thurn und Taxisem odjíždějí z Navarry bez bodů

Enge s von Thurn und Taxisem odjíždějí z Navarry bez bodů

Ani tentokrát neprolomil Tomáš prokletí navarského okruhu.

Na rozpáleném španělském asfaltu se o uplynulém víkendu odehrál třetí podnik světového šampionátu GT1. Tomáš Enge a Albert von Thurn und Taxis prožili na okruhu Navarra víkend plný problémů a ze Španělska si neodváží žádné body.

Tomáš Enge s Albertem von Thurn und Taxisem obsadili v sobotní kvalifikaci třinácté místo. Z této pozice startoval von Thurn und Taxis do kvalifikačního závodu, který se netradičně odjel v pozdních večerních hodinách, kdy na trať padaly poslední horké paprsky zapadajícího slunce.

Kvalifikační závod však česko-německé dvojici příliš nevyšel, když jej Enge s von Thurn und Taxisem dokončili na dvanáctém místě. „Byl to víkend plný problémů, ale na to jsem tady zvyklý. Neodjel jsem tu za poslední tři roky víkend, aby se něco nestalo. Začalo to již ve druhém tréninku, který jsme prostáli v boxech. Závadu jsme úplně odstranili až po kvalifikaci, když jsme museli měnit převodovku a kompletní motorovou elektroinstalaci. Z toho plynula špatná pozice na startu kvalifikačního závodu a nepřidalo ani to, že Albert se v trénincích moc nesvezl,“ začal s výčtem chyb český jezdec.

Tomáš Enge startoval do hlavního nedělního závodu z dvanácté pozice. „Starty nám s Lamborghini nejdou. Startovní procedůra se odehrává v příliš pomalé rychlosti, kdy je náš motor v otáčkách, které jsou na výkon hluché. Vcelku dlouho trvá, než se auto rozhýbe,“ popsal svůj propad na startovním roštu Tomáš Enge.

Do cíle dorazila česko-německá posádka na čtrnáctém místě. „Ani nevím od koho jsem dostal ránu, ale byla to další ztráta. Mechanici museli při výměně zafixovat utržený zadní nárazník, ale Albert odjel. Za práci na voze s nastartovaným motorem jsme dostali průjezd boxy. Nebyl to šťastný víkend. Doufám, že na Slovensku bude štěstěna nakloněna nám,“ dodal Enge.

Dalším závodem šampionátu FIA GT1 World bude ve dnech 9. až 10. června slovenský podnik na okruhu Slovakia Ring, kde si světový šampionát odbude letos premiéru. Zcela jistě se jedná o nejbližší závod českým hranicím.

Výsledky závodu naleznete ZDE