Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Cílem Lotusu nadále zůstává celkové čtvrté místo

Cílem Lotusu nadále zůstává celkové čtvrté místo

Tým také věří, že má na vítězství v závodě.

Majitel týmu Lotus Gerard López je přesvědčen o tom, že jeho stáj má velmi reálnou šanci skončit v celkovém hodnocení letošního Poháru konstruktérů před Mercedesem nebo Ferrari a vybojovat čtvrté místo.

Tým z Enstone je zatím na třetí pozici, 11 bodů před Ferrari, je si však dobře vědom toho, jak vyrovnaný boj o pozice v šampionátu bude.

López nicméně věří, že šance jeho týmu posiluje skutečnost, že oba jeho jezdci jsou letos schopni sbírat velké porce bodů, což se o Ferrari a Mercedesu letos zatím říci nedá.

"Skončit v první čtyřce je stále cílem a já myslím, že je to realistický cíl," řekl López Autosportu. "Pokud budeme moci získat víc, získáme víc, ale první čtyřka je cílem.

A myslím, že právě teď jsme jedním z velmi dobrých týmů, protože jsou oba jezdci schopni sbírat body."

López je nadšený z toho, jak zatím letošní sezóna pro Lotus probíhá a zastává názor, že pouze nepříznivé podmínky zatím zabránily jeho stáji zvítězit.

"Musí se to sejít jinak. V Kanadě Kimimu (Räikkönenovi) nefungoval diferenciál, což je půl sekundy a on měl být ve druhé řadě. Romain (Grosjean) udělal chybu na své nové sadě pneumatik a to nepomohlo.

Když startujete sedmí a jedenáctí, můžete dojet na pódiu. Mohli byste vyhrát závod, ale je to těžké. Abychom my vyhráli závod, celý komplet musí fungovat a je tu spousta lidí, kteří se snaží o to samé.

Ale dokud oba jezdci sbírají body, já jsem s tím spokojený."