Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lotus přiznává velkou chybu při navrhování E22

Lotus přiznává velkou chybu při navrhování E22

Do konce sezony už žádné velké zlepšení nepřijde.

Že se letošní vůz týmu z Enstone vůbec nepovedl, je zřejmé již odkdy Renault překonal své největší problémy a ukázalo se, že Red Bull s ním dokáže bojovat přinejmenším o pódiová umístění. V současnosti je Red Bull druhý v poháru konstruktérů a na kontě má již tři vítězství, zatímco Lotus se trápí na zcela opačném konci startovního pole. Romain Grosjean během Velké ceny Itálie prozradil, že tým udělal při navrhování vozu velkou chybu, kterou už do konce sezony nedokáže napravit. Totéž přiznal po skončení víkendu velké ceny i šéf týmu, Gérard Lopez.

"Na začátku sezóny jsme se museli věnovat hlavně pohonné jednotce a až někdy uprostřed sezóny jsme odhalili problém s podvozkem, který by bylo příliš náročné opravovat během sezóny," řekl Lopez.

"Alespoň že jsme to objevili dřív, než jsme začali s vývojem nového vozu. Během sezóny se pokusíme zachránit, co se zachránit bude dát, ale nepochybně to budeme mít těžké až do samého závěru sezóny.

V designu jsme udělali jednu velkou chybu, přitom se jedná o věc, která nám měla pomoci. Jsme ve stejné situaci jako před třemi lety, kdy jsme přišli s "bočními výfuky". To byla také strašná sezóna a teď jsme v tom znovu. Učinili jsme rozhodnutí, které se nevyplatilo a naopak všechno pokazilo.

Tato špatná volba se promítla do špatné sezony a to nemluvím o motoru. V této oblasti se objevil nový problém, protože Red Bull je nyní u Renaultu týmem číslo 1 a už je to i oficiální."

Přestože Lopez sám načal téma sbližování Red Bullu a Renaultu, opět odmítl komentovat zprávy o chystaném přestupu Lotusu k týmům Mercedesu a obsazení uvolněného místa po McLarenu.