Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lopez: "Ať Renault řekne, které týmy neplatí."

Lopez: "Ať Renault řekne, které týmy neplatí."

Ani Lotus prý Renaultu nic nedluží.

Když Renault během Velké ceny Španělska avizoval zpoždění plateb od "některých týmů", zraky všech v paddocku se upřely směrem ke garážím Lotusu a Caterhamu. Zástupce týmu z Leafieldu ale ještě během tiskovky před závodem tvrdil, že oni Renaultu nic nedluží. Viník se tedy zdál být jasný - Lotus. Ten má za sebou finančně náročnou sezónu 2013 a zpráva, že neplní závazky vůči Renaultu vlastně ani nikoho nepřekvapila. Překvapením ale bylo, když i Lotus obvinění odmítl.

"Už jsme kvůli tomu absolvovali jedno setkání", informuje média Lopez. "Když už vypustí do světa takovou zprávu, měli by říci i to, o které týmy se vlastně jedná. Oni řekli jen "týmy" a lidé si domysleli zbytek. Pokud se jedná o nás, tak respektujeme dohody mezi námi a Renaultem.

Jestli je tu někdo kdo neplatí, tak se musíte poohlédnout jinde. Popravdě ale nevěřím, že by se někdo přiznal."

Na opakovanou otázku od novinářů odpověděl Lopez ještě jasněji: "Zaplatili jsme. Vše máme absolutně v pořádku."

Takže pokud si to zopakujeme, tak na scéně je Renault (který přišel s tvrzením, že mu některé týmy (nejméně dva) neplatí) a čtyři zákazníci (přičemž každý z nich tvrdí, že zaplatil). Někdo tady evidentně lže. Mohly by za záhadou nakonec být spory mezi Red Bullem a Renaultem?