Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

De Villota je při vědomí, její stav je stabilizovaný

De Villota je při vědomí, její stav je stabilizovaný

Lékaři však přesto zatím nevědí, jaké následky nehoda zanechá.

María de Villota je po své ranní nehodě na začátku testů s týmem Marussia na letišti v Duxfordu při vědomí, lékaři však nadále zjišťují skutečný rozsah jejích zranění.

Testovací pilotka Marussie byla dopoledne převezena do nemocnice Addenbrooke poté, co na konci své první testovací jízdy narazila do vysunuté nákladové plošiny týmového kamionu.

Na místo byli okamžitě povoláni záchranáři, kteří Španělku museli dostat z vozu a ještě na letišti provést první ošetření, než ji převezli do nemocnice.

Lékaři po cestě označili de Villotina zranění za "život ohrožující", z nemocnice však nyní dorazila pozitivnější zpráva hovořící o tom, že je de Villota při vědomí. Podle doktorů je však zatím příliš brzy na plné zhodnocení rozsahu a možných násleků zranění.

"Od Maríina příjezdu do nemocnice přibližně v 11:45 dnes ráno se jí dostávalo té nejlepší lékařské péče v nemocnici, která je hlavním traumatologickým centrem v kraji," uvádí se v prohlášení týmu Marussia.

"María je při vědomí a lékařské prohlídky pokračují. Tým stále čeká na výsledky těchto prohlídek, než poskytne další komentář. Hlavní prioritou týmu je v tuto chvíli María a její rodina."

Členové komunity Formule 1 mezitím posílají Maríi přání brzkého a plného zotavení.

Například Fernando Alonso na svém Twitteru napsal: "Právě jsem se vrátil domů a dozvěděl se o Maríině nehodě, volali jsme její rodině, snad budeme brzy vědět více! Všechna má energie je s vámi!"

Jenson Button uvedl: "Ošklivá nehoda pro Maríu de Villotu, testovací pilotku týmu Marussia F1. Mé myšlenky jsou v této velice těžké chvíli s Maríou a její rodinou."