Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull připraven jednat s Webberem o nové smlouvě

Red Bull připraven jednat s Webberem o nové smlouvě

Australan se o svou budoucnost ve formuli 1 obávat nemusí.

Vyčkávání je u konce. Red Bull je spokojen s dosavadními výkony Marka Webbera, momentálně druhého pilota pořadí mistrovství světa. A protože sezona pokročila, nic nebrání tomu, aby se opět pokusili najít společnou řeč.

Webber si svým letošním počínáním vysloužil širší pozornost a je dokonce spojován s námluvami u Ferrari, šéfa Red Bullu však nechávají podobné povídačky klidného.

"Nadešla chvíle, kdy je na čase si sednout a promluvit si o budoucnosti," prozradil Horner v dějišti konání Velké ceny Velké Británie. "Mark jezdí letos velice dobře, patrný je i jeho entusiasmus pro F1. Myslím, že je ve skvělé formě, má výsledky, takže se v příštích týdnech budeme bavit o budoucnosti."

Webberova letní jednání s Red Bullem už jsou jakýmsi pravidlem. Prodlužují spolu smlouvu každý rok o jednu sezonu. Zdali tomu tak bude i letos se uvidí. Sám Webber nechce nic konkrétního vyzradit, avšak dá se předopkládat, že se zatím na zažitém zvyku nic měnit nebude.

"Myslím, že zimní přestávka mi hodně pomohla," míní Australan. "Soustředil jsem se na to, abych si start do nové sezony opravdu užil a vytěžil z vlastních schopností maximum. To vše je v mých rukou společně s motivací a s chutí vůči mojí práci i všem lidem v týmu. Svou práci si momentálně vážně, vážně moc užívám. Co bude příští rok? No, je tu dost slušná šance, že budu dál jezdit F1."