Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa věří, že dobré výsledky už brzy přijdou

Massa věří, že dobré výsledky už brzy přijdou

A s nimi i zajištění nové smlouvy s Ferrari.

Vypadalo to, že se forma Felipemu Massovy opět postupně vrací, mohly za to úpravy nastavení jeho vozu po GP Monaka. Problém je, že se mu zlepšená forma nedaří přetavit ve výsledky. Přesto je pilot Ferrari přesvědčen, že se nyní vydal správnou cestou a je jen otázkou času, než se to projeví i ve výsledcích.

Massa si velice dobře uvědomuje svou nejistou budoucnost v týmu Ferrari. A když byl v dějišti britské Grand Prix dotázán na své šance ohledně prodloužení smlouvy, odpověděl: "Abych byl upřímný, tak nevím(jaké mám šance). Jediná věc, kterou vím a která mě nyní zajímá, je, abych udělal všechno správně a zajel výsledek, který se ode mne očekává.

V minulém závodě jsem se cítil silný a v autě spokojený, ale měl jsem smůlu, protože se objevil problém s podlahou, který zapříčinil ztrátu přítlaku. Ve výsledku to znamenalo zpomalení snad vteřinu na kolo, takže to nebyla žádná maličkost, i když tomu mnoho lidí nechce věřit.

To omezilo mé možnosti v závodě, poté do mě ještě někdo narazil, když mě neviděl. Ale problémy nastaly už předtím, přitom jsem se cítil velice sebevědomý a zároveň i spokojený s autem. Nepochybuji o tom, že jsem mohl bojovat o stupně vítězů.

Schází nám jen to, aby se vše sešlo tak, jak má. Až se to podaří, výsledky přijdou. A se správnými výsledky bude budoucnost mnohem jednodušší."

Massa cítí, že již zmíněné změny v nastavení znamenají obrat k lepšímu.

"Myslím, že v Monaku jsme skončili tak, jak se předpokládalo," pověděl Brazilec. "V Kanadě to tak sice nebylo, ale i tam jsme vypadali silní. Pak jsem se ale hloupě roztočil. Doteď nevím proč. Nesnažil jsem se brzdit později nebo něco takového. Prostě jsem najel na obrubník a roztočilo mě to. No a o Španělsku jsem již mluvil, tam to taky bylo dobré. Cítím, že auto se neustále zlepšuje. Vše se vyvíjí správným směrem. I já jsem závod od závodu silnější. Prostě to teď musíme zúročit a situace bude lepší."