Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mark Webber zůstává pro příští rok v Red Bullu

Mark Webber zůstává pro příští rok v Red Bullu

Vyvrátily se tak spekulace o jeho možném přestupu k Ferrari.

Mark Webber zůstane i v příští sezóně Formule 1 ve službách Red Bullu. Stáj tímto prohlášením ukončila spekulace o tom, že by mohl odejít k Ferrari.

Webber s týmem nikdy neměl dlouhodobou smlouvu. Vždy se jeho kontrakt s Red Bullem prodlužoval na rok. Nyní uzavřel čerstvý vítěz Velké ceny Velké Británie s týmem novou roční smlouvu. Podle Red Bullu bylo jeho setrvání po boku Sebastiana Vettela nejlogičtější volbou.

"Jsem s Red Bull Racingem od roku 2007 a za tu dobu jsem vyhrál devět velkých cen." zhodnotil své dosavadní působení Webber.

"V současné době si hodně věřím a jedu naplno. Tým dobře znám a cítím se tu velmi pohodlně. Za ty roky jsme spolu vyrůstali a zůstat u něj pro další sezónu považuji za naprosto správné rozhodnutí.

Tým soustavně pracuje, aby se zlepšil ve všech oblastech a ukázali jsme, že spolu dokážeme vyhrávat závody.

Je úžasné, že tato zpráva přišla po vítězství na Silverstonu o tomto víkendu a těším se, že budu závodit na limitu a v každém závodě příští sezóny budu podávat maximální výkon."


Šéf týmu Christian Horner k tomu dodal: "Mark jel v prvních devíti závodech velmi dobře a jeho výkon byl působivý. Většina jeho úspěchů ve Formuli 1 přišla s Red Bull Racingem a společně jsme dosáhli 10 pole positions, devíti vítězství a 31 umístění na pódiu.

Jelikož byla na obou stranách velká touha pokračovat ve spolupráci, bylo logickým rozhodnutím prodloužit náš vztah a je mi potěšením, že můžu potvrdit, že Mark za nás bude jezdit v roce 2013."


Webber se k Red Bullu připojil na začátku sezóny 2007. 35letý Australan obsadil v posledních dvou ročnících vždy třetí místo v celkovém hodnocení jezdců. V současné době je hlavním rivalem Alonsa v boji o letošní titul mistra světa. Díky vítězství na Silverstonu stáhl Španělův náskok na 13 bodů.