Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari čeká, že bude v Německu silné

Ferrari čeká, že bude v Německu silné

Italský tým přesto ví, že ještě musí zabrat.

Ferrari věří, že bude v nadcházející Velké ceně Německa znovu bojovat o příčky nejvyšší a Fernando Alonso tak bude schopen znovu navýšit svůj náskok v čele průběžného pořadí šampionátu.

Po náročném začátku sezóny se stáj z Maranella výkonnostně zvedla, což Alonso potvrdil vítězstvím ve Valencii a ziskem pole position a druhého místa na Silverstonu.

Španělův závodní inženýr Andrea Stella v rozhovoru pro oficiální internetovou stránku Ferrari sdělil: "Vůz byl dobrý ve Valencii, byl dobrý také na Silverstonu. A jelikož je Hockenheim mixem nízké rychlosti z Valencie a vysoké ze Silverstone, čekal bych, že bude Ferrari silné v Německu."

Ačkoliv se Alonso na špičce pole objevuje prakticky po celý dosavadní průběh letošní sezóny, přiznává Stella, že by tým před začátkem letošního ročníku těžko očekával, že bude v tak dobré pozici.

"Na začátku sezóny by jeden musel být extrémně optimistický, aby si představil takovou situaci. V tomhle sportu se však všechno mění velice rychle a my jsme si vždycky drželi pozitivní přístup. Současná situace je výsledkem tohoto přístupu spolu s tvrdou prací."

Navzdory dosavadnímu pokroku, díky kterému má nyní Alonso třináctibodový náskok před druhým Markem Webberem, Stella přiznává, že jsou stále oblasti, jednou z nichž je maximální rychlost, na kterých musí Ferrari výrazně zapracovat.

"Vždycky chcete získat více na maximální rychlosti, jelikož to přináší výhody v podobě zkrácení času na kolo a usnadňuje to život během závodu.

Ale samozřejmě, maximální rychlost je opakem přítlaku a do jisté míry, pokud je náš vůz omezen, co se týče maximální rychlosti, je to zčásti proto, že si vede dobře z pohledu přítlaku. Nicméně, rozhodně je to oblast, ve které se snažíme do budoucna zlepšit."