Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Tečka za úspěšnou sezónou

Tečka za úspěšnou sezónou

Tisková zpráva týmu Křenek Motorsport.

Křenek Motorsport se na brněnské Podzimní ceně prezentoval v plné síle, kdy brněnskému publiku představil kompletní trio jezdců startujících ve formulové DIVIZI 3 – Lukáš Hanžl, Petr Fulín jr. a Branislava Lapínová. Všichni tři v letošní sezóně Mezinárodního mistrovství České republiky startovali s monoposty italského výrobce Gloria Cars – Gloria C8F.

K vidění byla také silnější formule Renault s dvoulitrovým motorem za jejíž volant v závodech DIVIZE 2 usedala Gabriela Jílková. Třešničkou na dortu pak byla účast Petra Fulína, který se na domácí půdě představil v závodech DIVIZE 4 s vozem BMW 320si, se kterým letos úspěšně absolvoval kompletní sezónu šampionátu FIA ETCC.

Vzhledem k širokému záběru celého týmu, bylo pro Podzimní cenu vytýčeno několik stěžejních cílu. Tím nejhlavnějším bylo co nejlepší umístění formulového mládí v DIVIZI 3, kde se rozhodovalo o konečném pořadí v celém šampionátu. Dále pak prezentace a zahájení testovacího programu FIA ETCC a v neposlední řadě také prohloubení spolupráce s Dětským domovem z brněnských Žabovřesk, se kterým tým spolupracuje již pátou sezónu. Na děti v průběhu dne čekala mimo celé řady závodů také návštěva týmového zázemí, setkání s jezdcem Bohemia Racing Teamu, Michalem Matějovským a jeho hostem, kterým byla zpěvačka Olga Lounová. Došlo také na závod s RC modely, vědomostní soutěž, výměnu kola na čas a nakonec předání cen na pódiu Masarykova okruhu.

A jak to bylo na závodní dráze?
V DIVIZI 3 se trio jezdců rozloučilo se sezónou tím nejlepším možným způsobem, nebýt prasklého kloubu u poloosy formule Petra Fulína, dalo by se říci, že vše dopadlo na výbornou. Svůj životní víkend zajel Lukáš Hanžl, který v obou závodech vyhrál kategorii litrových formulí Česká Trofej, přičemž v tom druhém se poprvé v kariéře stal absolutním vítězem závodu DIVIZE 3. Petr Fulín jun., který startoval v Brně poprvé, si po smolném prvním závodě spravil chuť druhým místem a to jak v kategorii České Trofeje, tak v absolutním pořadí. Naprázdno nevyšla ani Branislava Lapínová, která si z Brna odvezla pohár za třetí místo v prvním závodě a v tom druhém pak za čtvrté místo přidala 12 bodů do tabulky konečného hodnocení.

Tyto výsledky se pak promítly také do celkových výsledků sezóny 2012. Kategorii Česká Trofej vyhrál jezdec týmu Fras Motorsport Antonín Sus, za kterým se seřadilo trio jezdců Hanžl, Fulín, Lapínová.

Výsledky České trofeje:
1. závod
1. místo - Lukáš Hanžl

2. místo - Antonín Sus
3. místo - Branislava Lapínová

2. závod
1. místo - Lukáš Hanžl
2. místo - Petr Fulín

3. místo - Antonín Sus

Konečné pořadí
1. místo - Antonín Sus - 125,5 bodů
2. místo - Lukáš Hanžl - 110 b
3. místo - Petr Fulín jr. - 109 b
4. místo - Branislava Lapínová 60,5 b


V DIVIZI 2 se Gabriele Jílkové lepila smůla na paty hned od počátku víkendu. U její formule Renault se v průběhu celého víkendu projevovala porucha řazení, která ji vyřadila z obou závodních jízd.

Zraky týmu se tak upíraly k závodům DIVIZI 4, které pro Petra Fulína a celý tým znamenaly zahájení přípravy na příští sezónu šampionátu FIA ETCC.

"Brno jsme pojali jako předváděcí akci, která měla posloužit převážně ke sběru dat. Z tohoto důvodu jsme také zvolili kompletní pohárovou specifikaci ETCC s tím, že jsme použili pneumatiky co nám zůstaly po závodech v Imole. V průběhu víkendu jsme měli k dispozici inženýra od týmu Wiechers Sport. Ten u sebe měl kompletní data ze závodů WTCC, které se zde jely v roce 2010. Díky porovnání s těmito časy víme, že jsme zde schopni zajet časy na úrovni Colina Turkingtona, které v sezóně 2010 stačily na 6. místo v závodech WTCC a to i s opotřebovanými pneu. Bez ohledu na umístění tak musím tento víkend hodnotit maximálně pozitivně a z Brna si odvážím ty nejlepší pocity. Věřím, že podobně na tom jsou i diváci, kteří shlédli dva výborné závody plné soubojů a předjíždění. Já si to užil hlavně v sobotu, kdy jsem měl víc než 25 minut na zadním nárazníku Tomáše Horáčka. Byl to souboj jak má být, vůbec si nepamatuji kdy naposledy jsem musel jet takovouhle defenzívu."
tak zněla slova Petra Fulína na závěr celého brněnského víkendu, po kterém do své sbírky přidal další dva poháry za druhé a třetí místo.

Lukáš Hanžl: "Naprosto perfektní víkend. Vše se podařilo tak jak mělo a já tak mohu z Brna odjíždět s těmi nejlepšími pocity. Děkuji celému týmu a všem partnerům, bez kterých bych těchto výsledků nikdy nedosáhnul."

Petr Fulín jr.: "Závody v Brně se mi nevydařili úplně podle mých představ. V první jízdě jsem měl problémy a formuli jsem hned v prvním kole odstavil. Ve čtvrtek jsem se nestihl stoprocentně naučit trať, protože bylo poměrně málo tréninku a já jsem na této trati nikdy nebyl. Proto jsem také soupeřům nestačil. Celá sezóna také nedopadla podle mých představ. Začátek se vyvíjel slibně, ale pak jsem měl nějaké kolize, které k motorsportu patří a chyběly mi body ze dvou závodních víkendů, kterých jsem se neúčastnil."

Branislava Lapínová: "Brno bola premňa ešte nepoznaná trať. Po Slovakiaringu som bola zvedavá, či sa nám podarilo odstrániť závady na aute. Vo štvrtok som absolvovala všetky tréningy. Trať sa mi okamžite zapáčila. Bohužiaľ, nadšenie z trate sa pominulo, keď sa opäť objavili problémy s autom. Celý piatok sa mechanici snažili zistiť príčinu nášho problému.

Mysleli sme, že problém bol v spojke. Ale keď ani po jej výmene auto nefungovalo tak ako má, ukázal sa ďalší problém s prevodovkou. Z tohto dôvodu sme museli vymeniť motor. Ranné prebudenie mi tiež nedodalo veľa optimizmu, lebo v noci aj ráno pršalo. A tak som išla prvýkrát v živote s formulou na vode. Takže meraný tréning, a ešte aj s neodskúšaným motorom, bol pre mňa výzvou. Myslím, že som ju celkom zvládla a nakoniec jazda na vode sa mi veľmi páčila. Po problémoch s autom, ktoré zapríčinili moje nevydarené štarty na Slovakiaringu som dúfam nie len sebe dokázala, že odštartovať pre mňa nieje až taký problém. Po vyhodnotení priebehu celého víkendu som celkom spokojná s dosiahnutými výsledkami, nakoľko som stále zrýchľovala. Počas závodov som si vyskúšala aj nejaké súboje. O nové skúsenosti sa postarali aj kolízne situácie na trati, ktoré boli príčinou príchodu SC. Nakoniec som veľmi šťastná, že som domov priniesla pohár za tretie miesto. Na mojom výsledku sa podieľal celý tím za čo im patrí veľká vďaka. Odviedli úžasnú prácu aj napriek nevľúdnemu počasiu."


Kompletní výsledky - link

Užitečné odkazy:
www.krenek.cz
www.krenekmotorsport.cz
www.lukashanzl.com
http://www.the22fulda.com/
http://www.branislavalapinova.sk/
http://gabrielajilkova.webnode.cz/
www.automotodrombrno.cz