Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Večer s Martinem Strakou a jeho fotografiemi

Večer s Martinem Strakou a jeho fotografiemi

Aneb jak bylo U Kunštátů.

1. října večer se v pražské vinárně U Kunštátů uskutečnila beseda Martina Straky o jeho "novinářském trojdoteku".

Trojdotek. To je asi nejlepší slovo označující Strakovu práci. Ostravský fotograf se totiž věnuje jak fotografování, tak na Eurosportu každoročně komentuje slavný vytrvalostní závod 24h Le Mans, od loňského září připravuje a čte zprávy v Českém rozhlase Ostrava, a mimo to také píše.

A přesně v duchu tohoto "trojdoteku" se nesl i celý pondělní večer. Martin Straka připravil pro hosty své besedy sadu fotografií, které doprovodil komentářem. Při snímcích z vytrvalostních závodů pronesl také pár slov o samotném komentování

Ještě výraznější nádech motorismu ale dodávali také samotní hosté. Nechyběla mezi nimi například čerstvá mistryně republiky v motokárách Gabriela Jílková, kterou o tomto víkendu čeká v Itálii světové finále. Cestu si našel také známý motoristický novinář Petr Minařík či komentátor Formule 1 Pavel Fabry.

Nejen oni si tak mohli užít dvě hodiny promítání Martinových obrázku například z hudebního festivalu Colours of Ostrava, ostravského divadla či projektu O2 Thing Big a samozřejmě sportu, ať už toho motoristického či atletického.

Večer to byl velmi příjemný, a myslím, že budu mluvit za všechny, když řeknu, že si zaslouží také přídomek nezapomenutelný.