Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Slovakiaring potřetí? Opět výjimečně poutavý. I pro český sukces

Slovakiaring potřetí? Opět výjimečně poutavý. I pro český sukces

Ohlédnutí Martina Straky za WTCC&ETCC u Bratislavy, jak jinak – slovem i obrazem.

Bylo mi smutno, když skončilo závodění na letišti v Piešťanech. Tamní Cenu Slovenska jsem naživo zažil jen jednou – v roce 2007 s Charouz Racing Systemem – a zůstane mezi vzpomínkami výjimečnými. Spolu s přenosy Československé televize, které mi kdysi přinášely závody s jezdci jako Carlo Facetti, Martino Finotto nebo našimi největšími, Zdeňkem Vojtěchem, Břetislavem Engem…

Na Slovakiaringu jsem byl o víkendu potřetí a také na moderní dráze to bylo zas a opět bezvadné. Takže slovenská moderna v mých očích navázala na slovenskou historii.

Ke skvělému počasí se vázalo vše okolo. Letos fotím pro Petra Fulína a vedle této práce na všech podnicích jako vždy fotím i vše ostatní. Ačkoli chyběly rámcové závody, bylo pořád kam otáčet to železo a sklo s nápisy Nikon&Nikkor.

Třeba na vřelé fanoušky. Místní i maďarské, kterých přijelo plno za svým miláčkem Norbertem Micheliszem (WTCC). Už v týdnu se říkalo, že je na víkend vyprodáno. Byla to pravda. Atmosféra skvělá.

Petr Fulín zvaný Fulda a Michal Matějovský zvaný Matěj, jediní Češi v ETCC, zcela ovládli víkend a pro zbývající čtyři jízdy dvou závodních víkendů jsou v boji o první místa v šampionátu. To se vám pak pracuje, no pracuje, to se vám pak baví lépe.

Tak cosi obrázků z víkendové pracovní zábavy mé je tady pro vás. Také díky Jaro Homolovi, otci závodníka Maťa, který mi půjčil nedorostlou motorku, která uvezla přerostlého fotografa… Jaro dík!

Váš Martin Straka, jenž zítra s Bélou En komentuje Šestihodinovku vytrvalostního MS ze Spa na Eurosportu 2. Od 19 hodin…

PS. A v červnu se potkáme na Slovakiaringu při MS FIA GT1 s Tomášem Engem a Filipem Salaquardou, ano?