Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

ADAC GT Masters v premiéře na Slovensku

ADAC GT Masters v premiéře na Slovensku

Dřívější zvěsti o podniku na Slovakiaringu potvrdil kalendář na rok 2013.

Minulý čtvrtek zveřejnila prestižní německá série gétéček podobu kalendáře v příštím roce. Bez větších změn se odehrají víkendy v Německu, stejně jako výlet do Rakouska. Novinkou bude návštěva jiného belgického okruhu v podobě Spa anebo první návštěva u našich východních sousedů. S výjimkou potvrzení čtvrtého podniku vypadá kalendář sedmé sezóny následovně:

p.
 Datum  Stát  Okruh
 1.  28.04.2013   Německo  Oschersleben
 2.  12.05.2013   Belgie  Spa-Francorchamps
 3.  09.06.2013   Německo  Sachsenring
 4.  21.07.2013   Německo  Nürburgring
 5.  11.08.2013   Rakousko  Red Bull Ring
 6.  01.09.2013   Německo  Lausitzring
 7.  15.09.2013   Slovensko  Slovakiaring
 8.  29.09.2013   Německo  Hockenheimring

Lákadlem nejen Slovensko

Německým pořadatelům se podařilo do šampionátu nalákat početné pole zájemců s rozmanitými vozy třídy GT3. K vidění byla také (prozatím) vzácnější auta mj. Vantage anebo GT-R v úpravě pro GT3. Za jejich volanty se závodů příležitostně účastní i uznávaní jezdci mj. Wendlinger, Enge, Frentzen a další.

Protiváhou omezené dostupnosti sledování závodů (u nás pouze Sport 5) bez vstřícného přenosu přes internet vyvažuje možnost návštěvy na okruhu díky řadě podniků v přijatelné vzdálenosti od českých hranic. K ní vybízí páteční program, kdy se kromě tréninků odehraje i kvalifikace. Navíc vstup bývá většinou zdarma, při návštěvě o víkendu bývá součástí ceny vstupenky možnost volného pohybu v paddocku. I v okamžiku umístění techniky německé série v garážích u boxové uličky je možné ve vyhrazených časech navštívit tuto povětšinou veřejnosti zapovězenou část okruhu.

Počínaje příštím rokem se na zdejším portálu objeví informace o německé sérii. Kromě předsezonního představení budou hlavním tématem články věnované usnadnění osobní účasti na okruzích.

ADAC GT Masters na Lausitzringu, nedělní závod

Nejen letos si diváci nemuseli stěžovat na nedostatek účastníků. Ještě před zahájením sezóny bylo všech 44 míst obsazených. Přestože se na víkendech objevoval menší počet vozů, jejich množství se běžně pohybovalo lehce pod čtyřmi desítkami.

ADAC GT Masters na Lausitzringu, nedělní závod

Tento Aston Martin Vantage GT3 patřil mezi sérii prvních pěti vyrobených vozů. Pouze německý tým Young Driver AMR obdržel dva kusy, ostatní zájemci se museli spokojit s jedním vozem.

ADAC GT Masters na Lausitzringu, nedělní závod

Ještě vzácnější novinka Nissanu, model GT-R GT3. Příčinou byl spíše menší zájem zákazníků v ostré konkurenci. Zde byl jediným reprezentantem německý Schulze Motorsport.

ADAC GT Masters na Lausitzringu, nedělní závod

Nedělní dopolední procházka boxovou uličkou. Divákům je dvakrát během víkendu umožněno podívat se na vozy umístěné v garážích.

ADAC GT Masters na Lausitzringu, nedělní závod

Karl Wendlinger před startem nedělního závodu. Na okruhu Lausitzring se ve voze Mercedes SLS střídal s Janem Seyffarthem.