Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Start Eurocupu formule Renault znovu odložen

Start Eurocupu formule Renault znovu odložen

Začít by se nyní mělo v Le Castelletu

Ve Velké Británii došlo včera k odvolání všech motoristických podniků až do konce června. Jedním ze šampionátů, kterého se zmíněné rozhodnutí dotýká, je i Eurocup formule Renault. Tato série totiž měla o víkendu 9. a 10. května otevřít nový ročník v Silverstone. Nyní je ovšem jasné, že v původním termínu nebude možné tento podnik odjet.

Startovní pole, jehož součástí je mimo jiné i český jezdec Petr Ptáček, si tak čekání na začátek sezony 2020 prodlouží minimálně o tři týdny. V tuto chvíli je totiž jako první na programu klání ve francouzském Le Castelletu na okruhu Paula Ricarda, kde se má závodit ve dnech 30. a 31. května.

Bude se během posledního květnového víkendu na okruhu Paula Ricarda skutečně závodit? Foto: Eurocup Formula Renault/Marc de Mattia/DPPI

Jedná se již o třetí úpravu letošního kalendáře. Už dříve totiž došlo ke zrušení podniku v Monze, který měl původně sezonu odstartovat 18.-19. dubna. Kvůli odvolání VC Monaka pak přišel šampionát také o Monte Carlo, kde se měl představit jako součást doprovodného programu. Zatímco podnik v Monackém knížectví prozatím nahrazen nebyl, místo uvolněné výpadkem klání v „chrámu rychlosti“ vzápětí zaujal německý Hockenheimring.

Momentálně kalendář čítá osm podniků. Tento stav ale nemusí být konečný. Podle informací serveru FORMULE.cz totiž mají pořadatelé přichystáno náhradní řešení pro každý odložený nebo zrušený závodní víkend.

Současná situace má negativní vliv také na testy. Zrušeno již bylo předsezonní testování v Barceloně a minimálně odklad by měl potkat také závěrečné dva dny příprav v Le Castelletu, které jsou podle původního plánu na programu příští týden. Vše by mělo být brzy oficiálně oznámeno.

zdroj: FORMULE.cz