Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Staněk si prodlouží sezonu

Staněk si prodlouží sezonu

Zajezdí si v Eurocupu formule Renault

Závěrečný podnik sezony FIA F3 v Mugellu nebyl pro Romana Staňka letošním posledním vystoupením. Rodáka z Valašského Meziříčí totiž uvidíme v akci minimálně ještě jednou. Stane se tak během nadcházejícího podniku Eurocupu formule Renault v nizozemském Zandvoortu. Český jezdec nastoupí za tým MP Motorsport. V jeho sestavě doplní Hadriena Davida a Franca Colapinta.

Pro Staňka sice půjde v Eurocupu formule Renault o závodní premiéru, poprvé ale do monopostu této série neusedne. Projel se s ním již loni v listopadu během posezonních testů na okruhu Yas Marina v Abú Zabí. Také tehdy usedl do kokpitu vozu MP Motorsportu.

Staňkovo účinkování v nizozemském podniku znamená, že startovní listina bude čítat hned dvě česká jména. Kromě letošního účastníka FIA F3 nastoupí také Petr Ptáček, který na této scéně letos závodí pro tým R-ace GP a zažívá zde svou druhou sezonu.
Dva Češi naposledy nastoupili v závodním víkendu Eurocupu formule Renault roku 2010 na Hungaroringu. Tehdy se v akci objevili Adam Kout s Jakubem Knollem.

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: Charouz Racing System