Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ve formuli Renault se znovu objeví žena

Ve formuli Renault se znovu objeví žena

V Silverstone uvidíme Garcíovou

Poslední případ, kdy se závodního víkendu Eurocupu formule Renault zúčastnila žena, nastal předloni na Hockenheimringu. Tehdy jsme mohli vidět v akci Švýcarku Sharon Scolariovou.

Letos se v šampionátu představí zástupkyně něžného pohlaví znovu. Bude jí tentokrát Belén Garcíová. Španělka nastoupí v barvách stáje Global Racing Service do úvodního podniku na okruhu Silverstone. Tento start pojme jakožto přípravu na svou účast v kompletním letošním ročníku ryze ženské W Series.

„Od doby, co si jsou vozy těchto dvou šampionátů velmi podobné, se pro mě jedná o ideální místo pro přípravu. Velký rozdíl v tomto případě představuje pouze pohonná jednotka. Zatímco zde budu závodit s motorem Renault, ve W Series pohání monoposty Alfa Romeo. Je to šampionát vysoké úrovně a jde o skvělou příležitost. Cílem je dobře se připravit na W Series a já jsem přesvědčena, že to můžu zvládnout skvěle. Konkurence vám podává aktuální obraz stavu věci, nutí vás prožívat různé situace a dostat ze sebe to nejlepší,“ těší se dvacetiletá závodnice na své britské vystoupení.

V kokpitu vozu týmu Global Racing Service se Garcíová neobjeví poprvé. Loni se stájí absolvovala kompletní ročník španělské F4, v němž obsadila celkové 15. místo. Vědět o sobě dala zejména během druhého závodu úvodního podniku sezony v Navaře. V něm totiž zvítězila. S monopostem specifikace F4 loni rovněž závodila na FIA Motorsport Games, kde pro Španělsko vybojovala šestou příčku.

Na FIA Motorsport Games ve Vallelunze obsadila Belén Garcíová šesté místo. Foto: FIA Motorsport Games

zdroj: Formula Renault Eurocup