Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Villeneuve plánuje návrat do F1

Villeneuve plánuje návrat do F1

"Doufám v návrat."

Mistr světa formule 1 z roku 1997, Jacques Villeneuve, se na konci minulé sezóny rozloučil se světem královny motoristického sportu, poté co s ním stáj BAR neprodloužila smlouvu. Villeneuve nenastoupil do posledního závodu ročníku 2003, GP Japonska. Na jeho místo usedl Japonec Takuma Sato, který nastupuje za BAR i letos.
 
Od té doby nebylo o svérázném Kanaďanovi příliš slyšet. Na jeho oficiálních webových stránkách se však nedávno objevila informace, že by se rád od příštího roku vrátil zpět.
 
Na otázku serveru JV-World, zda-li mu formule 1 schází, Jacques odpověděl: "Svým způsobem ano. Byl a je to můj život, kam až si mohu vzpomenout. Je však i mnoho důvodů proti. Takže v tuto chvíli rozhodně ne. Neschází mi politika, způsob jakým se mnou bylo nakládáno, ani frustrace z jízdy v nespolehlivém autě. Užívám si odpočinku a dělám co se mi líbí."
 
Jacques však nechce, aby jeho kariéra ve formuli 1 skončila v Indianapolis 2003.
 
"Doufám v návrat. Musela by to být zajímavá příležitost, dobré místo v některém z předních týmů. Jinak bych snad raději dělal jiné věci. Vím jak chutná řízení dobrého vozu a frustrace spojená s řízením auta horšího. Stále toužím po závodění. Mnoho závisí na tom, jak se bude letos vyvíjet situace okolo týmů a jezdců. Možná nás od příští sezóny čekají velké změny."
 
Kanaďan strávil ve stáji BAR pět let, aby byl v momentě, kdy se konečně začínalo blýskat na lepší časy, propuštěn. Nelze se divit, že to Jacques chápe jako křivdu. Odmítá však, že by pilotům BARu záviděl.
 
"Vypadá to, jako když Geoff Willis letos všechno vylepšil. Craig věděl, že jeho příchod do týmu bude znamenat z dlouhodobého hlediska pozitivum. Nyní však mám smíšené pocity. Nebude lehké vidět, pokud se letos Jensonovi nebo Takumovi bude dařit. Ale ani jednomu z nich úspěch nezávidím. Byl jsem v dobrém autě ve správný čas a doufám, že budu zas. V případě BAR bude záležet na mnoha věcech včetně spolehlivosti motoru, výběru pneumatik a vylepšení šasi. Uvidíme."
 
Villeneuve rovněž vyzdvihl svého bývalého týmového kolegu Buttona. Přitom před dvanácti měsíci si dvojice Button-Villeneuve nemohla přijít na jméno.
 
"Je to dobrý pilot. Získal si moje uznání a dohromady jsme velmi dobře spolupracovali. Dnes je týmovou jedničkou. Pokud bude auto dobré, on bude také."