Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull jako další oznámil datum představení svého vozu

Red Bull jako další oznámil datum představení svého vozu

RB9 se ukáže dva dny před začátkem prvních testů.

Vítěz Poháru konstruktérů z posledních tří let Red Bull svůj letošní monopost s označením RB9 představí v sídle týmu v Milton Keynes 3. února - krátce předtím, než ve španělském Jerezu začnou první předsezónní testy.

Začátkem roku se objevily spekulace o tom, zda stihne Red Bull připravit svůj letošní model už pro první testy, které začínají 5. února.

Ve čtvrtek však tým prostřednictvím svého Twitteru oznámil, že vůz stihne už první testy, když bude krátce předtím představen veřejnosti v týmové továrně ve Velké Británii.

"RB9 bude představen v neděli 3. února v Milton Keynes před prvními testy v Jerezu. Více informací bude následovat," stojí na Twitter účtu Red Bullu.

Technický ředitel Red Bullu Adrian Newey britskému Autosportu řekl, že zpoždění nabral vývoj RB9 zejména kvůli bitvě o titul mistra světa až do posledního závodu loňské sezóny.

"Až do předposledního závodu jsme na voze představovali vylepšení," řekl Newey.

"Bylo obtížné všechny nasazovat a zároveň vyvíjet další vůz. Abych byl upřímný, narušilo to časový harmonogram nového vozu více, než jsme čekali.

V té době to byl správný kompromis, protože se nám podařilo práci úspěšně završit, ale zároveň to znamená, že nás čeká rušná zima ve snaze vše znovu dohnat."