Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Je mu dobře, je v klidu a stále je nejlepší

Je mu dobře, je v klidu a stále je nejlepší

To je prostě Michael Schumacher.

Všechna možná i nemožná média se strachují o jeho zdravotní stav. Fotografové se předhánějí v pořízení toho nejlepšího záběru. Hlavně aby bylo co nejlépe vidět, že vůz je zcela zdemolovaný. Co se stalo? Michael Schumacher přece havaroval!
 
Všude se o tom píše, všude se o tom píše, všude se o tom píše. Pořád dokola to samé. Co se dá dělat, žijeme v době Ferrari z Maranella a Michaella Schumacherra.
 
Jak se po těžké havárii cítíte?
 
"Je mi už opravdu dobře."
 
Až z toho byl sám překvapen, jak dále novinářům sdělil. Aby taky nebyl. Představte si, že v důsledku defektu pneumatiky spadne z budovy vysoké 350 metrů. Za osm a půl vteřiny dopadne na zem v rychlosti 300 km/h. (Hodnoty sice platí pro prostředí bez odporových sil, ale jelikož je jeho Ferrari aerodynamicky dokonalé, mohli bychom je považovat za skutečné.) A výsledek?
 
"Jak se můžete sami přesvědčit, vypadá to, že jsem stále celý."
 
Čelit náporu novinářů a otázek na téma zdravotní stav je práce, kterou by jistě kdekdo bral, ale nejspíše se najdou i tací, kteří by do toho nešli ani za milion. Konkrétně v tomto případě asi tak za 50 milionů dolarů ročně. Představa, že by každý viděl do jejich soukromí je pro ně nepředstavitelná.
 
Co jste těch pár dnů po závodě dělal?
 
"Byl jsem doma, s rodinou, jen tak v klidu."
 
Moc času na rodinu mu rozhodně nezbývá. Vždyť domů se dostal teprve v pondělí večer a v úterý večer zas musel letět do Monzy, aby ve čtvrtek svou havárií způsobil nebývalý novinářský rozruch.
 
V každém případě je to ale pan sedminásobný mistr světa a to mu nikdo nevezme. Všem nám tím ukázal, že je stále nejlepší, ve skvělé kondici a připraven odpovědět na každou otázku, protože už stejně neexistuje taková, kterou by nikdy neslyšel.
 
Takže který z vámi vyhraných šampionátů byl ten nejhorší?
 
"???"
 
No nebo, který z nich máte nejméně rád?
 
":o))))))"
 
Jste jediný jezdec, kterému lze takovou otázku položit, protože máte tolik …
 
"Jasně … je to komické … Myslím tím, zřídkakdy přijde někdo s otázkou, na kterou jsem ještě nikdy neodpovídal a tahle je právě jedna z nich. A musím se přiznat, nevím jak na ni odpovědět."