Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamiltonovu nehodu způsobil poškozený splitter

Hamiltonovu nehodu způsobil poškozený splitter

"Zatočil jsem do šesté zatáčky a nestalo se nic."

Za nehodou Lewise Hamiltona ve druhém volném tréninku na Velkou cenu Austrálie mohl poškozený splitter.

Pilot Mercedesu ke konci druhých volných jízd vylétl mimo trať v šesté zatáčce poté, co náhle ztratil přítlak na přední nápravě.

"Oddělil se přední splitter, takže se napasoval přímo pod auto a zespoda se dotýkal šasi," popsal problém Hamilton. "Ztratil jsem spoustu přítlaku na předku. Vjel jsem do šesté zatáčky, zatočil jsem a prakticky nic se nestalo, jednoduše jsem vyjel rovně ven.

Když jsem začínal svoji dlouhou jízdu, stěžoval jsem si na nedotáčivost. Přijel jsem do boxů a požádal o posunutí předního křídla o tři dírky, což je docela dost.

Když to udělali, vyměnili pneumatiky a já jsem vyjel zpátky na trať. Brzdil jsem, zatočil jsem a auto prostě nezatočilo.

Pomyslel jsem si, 'to jsem ale idiot', ale když jsem se vrátil, vysvětlili mi, že ta deska pod šasi byla poškozená."

Hamilton přiznal, že splitter mohl doznat poškození během jeho výletu mimo trať dříve během tréninku. Brit si navíc po nehodě mohl oddychnout, jelikož se zdi dotkl pouze lehce.

"Je možné, že se to stalo, když jsem vyjel mimo trať," řekl Hamilton. "Naštěstí nebylo nic vážně poškozené. Půjde to snadno opravit."

Hamilton skončil ve druhém tréninku na sedmé pozici se ztrátou 0,864 sekundy na prvního Sebastiana Vettela. Jeho týmový kolega Nico Rosberg přitom třetím časem naznačil potenciál Mercedesu.

Hamilton přiznal, že byl překvapený rychlostí vozu, popřel však, že by měl být Mercedes nejrychlejším ze zbytku pole za zjevně vedoucím Red Bullem.

"Nejsme nijak výrazně daleko za Red Bullem, což je neuvěřitelné a ukazuje to, jak skvělou práci všichni kluci v továrně odvedli," řekl Hamilton.

"Máme pár problémů, na jejichž vyřešení budeme tvrdě pracovat, ale nemyslím si, že je to něco, co vyřešit nemůžeme.

Nečekal jsem, že budeme tak konkurenceschopní, jak jsme, to je obrovské plus.

Je příliš brzy na to tvrdit, že jsme nejlepší ze zbytku pole, ale rozhodně jsme nahoře. Jsem ohromně spokojený."